Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer

Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer - Simon J. Boersen | Northernlights300.org

...htvaartpionier Otto Lilienthal zijn eerste zweefvlucht van 25 m ... Albert Gillis von Baumhauer, een veelzijdig Nederlandse ... ... . Albert Gillis von Baumhauer (Heerenveen, 10 oktober 1891 - Alder (Ver. Staten), 18 maart 1939) was een Nederlands luchtvaartpionier vooral bekend vanwege zijn ontwerp van de eerste Nederlandse helikopter. De beginjaren en Van Berkel/h3] In 1910 bouwde Von Baumhauer op 19-jarige leeftijd samen met de broers Six een dubbeldeks zweefvliegtuig. Von Baumhauer (1891-1939), luchtvaartpionier Een leven van re ... Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer ... . Von Baumhauer (1891-1939), luchtvaartpionier Een leven van rekenen, ontwerpen en testen in de luchtvaart In het jaar van de geboorte van Albert Gillis von Baumhauer maakte luchtvaartpionier Otto Lilienthal zijn eerste zweefvlucht van 25 m. In het jaar waarin Albert stierf, maakte Sikorsky zijn eerste proefvlucht met de VS-300-helikopter en vloog de eerste straaljager. Von Baumhauer (1891-1939), luchtvaartpionier Een leven van rekenen, ontwerpen en testen in de luchtvaart In het jaar van de geboorte van Albert Gillis von Baumhauer maakte luchtvaartpionier Otto Lilienthal zijn eerste zweefvlucht van 25 m. Von Baumhauer (1891-1939), luchtvaartpionier Een leven van rekenen, ontwerpen en testen in de luchtvaart In het jaar van de geboorte van Albert Gillis von Baumhauer maakte luchtvaartpionier Otto Lilienthal zijn eerste zweefvlucht van 25 m. In het jaar wa Baumhauer, Albert Gillis von, luchtvaartdeskundige (Heerenveen 10-10-1891 - Aider (Ver. Staten) 18-3-1939). Zoon van Edouard Marie von Baumhauer, officier van Justitie, en Elisabeth Menalda. Gehuwd op 12-5-1919 met Hildegonda Johanna Oldenhuis Gratama. Albert Gillis von Baumhauer (Heerenveen, October 1891 - Alder, State of Washington, 18 March 1939) was a Dutch aviation pioneer notable for his design of the first Dutch helicopter and the related inventions, in particular the cyclic and collective control, and a single rot...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon J. Boersen
DIMENSIE
12,91 MB
BESTANDSNAAM
Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer.pdf

OMSCHRIJVING

Von Baumhauer (1891-1939), luchtvaartpionierEen leven van rekenen, ontwerpen en testen in de luchtvaartIn het jaar van de geboorte van Albert Gillis von Baumhauer maakte luchtvaartpionier Otto Lilienthal zijn eerste zweefvlucht van 25 m. In het jaar waarin Albert stierf, maakte Sikorsky zijn eerste proefvlucht met de VS-300-helikopter en vloog de eerste straaljager. Albert heeft de ontwikkelingen in de luchtvaart van nabij meegemaakt en er belangrijke bijdragen aan kunnen leveren.Hij studeerde aan de TH-Delft en aan de ETH Zürich en begon al als 20-jarige, nog voor de Eerste Wereldoorlog, aan de opbouw van een internationaal netwerk binnen de luchtvaartwereld door correspondentie met vakgenoten, bezoeken aan onderzoeksinstellingen en bedrijven en deelname aan internationale conferenties. Zijn gedegen theoretische kennis paste Albert volop toe in de praktijk bij de ontwikkeling van vliegtuigen bij de Nederlandsche Automobiel- en Vliegtuigfabriek Trompenburg en bij Van Berkel's Patent. Hij ontwierp een watervliegtuig en een helikopter en was betrokken bij de organisatie van de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam en bij de voorbereiding van de oprichting van de KLM. Voor de op te richten Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart, de voorloper van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, stelde hij een compleet plan op. Hij beproefde een groot aantal vliegtuigen en was een van de grondleggers van het zweefvliegen in Nederland. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van vliegtuigtechniek besteedde hij aandacht aan verwante zaken zoals de verbetering van windmolens door het toepassen van het ontwerp van vliegtuigpropellers voor de wieken.Albert was nog maar 47 jaar oud toen hij, werkzaam bij de Luchtvaartdienst, in 1939 in de Verenigde Staten verongelukte tijdens een testvlucht met een Boeing Stratoliner, waarvoor de KLM belangstelling had.

Wil je het boek lezen?Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon J. Boersen. Lezen Luchtvaart Historie - Albert Gillis von Baumhauer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN