Oorlogsbrieven

Oorlogsbrieven - Nieske Vergunst | Northernlights300.org

...n aan zijn zus Alix Vandamme (1916-1918) Blogarchief 2016 (47) juni (6) jun 27 (4) jun 28 (1) jun 30 (1) juli (7) jul 01 (1) jul 02 (4) ... Oorlogsbrieven - Sittard-Geleen ... ... Oorlogsbrieven. De lokale omroep 1Limburg geeft het antwoord en meldt dat Ad Müller uit Brunssum de brieven verloor onderweg naar huis. De meeste brieven zijn geschreven door de ouders van Ad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest zijn vader als Duitse soldaat naar Rusland terwijl zijn moeder in Heerlen achterbleef. Toen de gemeente Middelburg in 2001 een schilderij zou kopen van de kunstschilder Reimond Kimpe ontstond commotie: Kimpe had het doek ... Archieven - Tweedewereldoorlog.nl ... . Toen de gemeente Middelburg in 2001 een schilderij zou kopen van de kunstschilder Reimond Kimpe ontstond commotie: Kimpe had het doek van het door brand geteisterde stadhuis gemaakt tijdens de oorlog. Oorlogsbrieven: personages in verschillende oorlogen (en verschillende tijden) schrijven elkaar brieven. Hierin werpen ze een blik op het leven tijdens een oorlog. Ieder vanuit een eigen perspectief. Met muziek, dans en toneel worden de overeenkomsten en verschillen tussen de oorlogen in beeld gebracht. Oorlogsbrieven. door Nieske Vergunst,Lisanne Mathijssen. Bedankt voor het delen! Je hebt de volgende beoordeling en recensie ingeleverd. We zullen ze op onze site publiceren nadat we ze bekeken hebben. Oorlogsbrieven. 'Hebben jullie nog eten? Hebben jullie nog warmte en licht? Hebben jullie al gehoord dat oom Jan is meegenomen door de Duitsers? En dat het huis van de buren als represaille is afgebrand? Hoe lang zou het nog duren? Komen we de winter door?' Op de zolder van het huis van haar grootouders stuit Nieske Vergunst op een stapel brieven geschreven tijdens de Hongerwinter....

INFORMATIE

AUTEUR
Nieske Vergunst
DIMENSIE
10,70 MB
BESTANDSNAAM
Oorlogsbrieven.pdf

OMSCHRIJVING

Hebben jullie nog brandstof? Hebben jullie nog aardappelen? Hoe is het in Voorschoten, allen nog thuis? Wat erg hè, van dat huis naast tante Janna? Uit de brieven van haar grootouders die Nieske Vergunst vond, blijkt: in het dagelijks leven in Nederland merk je niet veel van een geallieerde landing. Wel merk je dat gas en elektriciteit worden afgesloten en dat het voedsel opraakt. Dus wanneer het gezin Spaanderman in 1944 en 1945 brieven krijgt uit Den Haag, Friesland of Amsterdam, gaat het niet over politiek, maar over kou, honger, wanhoop.Oorlogsbrieven schetst een indringend portret van een Nederlandse familie tijdens de Hongerwinter op basis van ruim honderd brieven. Vergunst en Mathijssen kozen en verrijkten ze met historische context en anekdotes. Ze laten zien hoe gewone mensen leefden en overleefden in een uitzonderlijke episode in de Nederlandse geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Oorlogsbrieven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nieske Vergunst. Lezen Oorlogsbrieven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN