Hysterie en psychoanalyse

Hysterie en psychoanalyse - J. Dehing | Northernlights300.org

...ebook Twitter Pinterest Linkedin E-mail € 19 90 ... hysterie - de betekenis volgens Oosthoek Encyclopedie ... . Voeg toe ... Hysterie en psychoanalyse . springlevend ondanks onrustwekkende verdwijning. Jef Dehing Garant Uitgevers Mens en Maatschappij. Dit boek ... Hij is opleider bij de Belgische School voor Jungiaanse Psychoanalyse en bij het Postgraduaat Psychoanalytische Psychotherapie van de KU Leuven. Hij heeft ook een privé-praktijk in Brussel. De psychotherapie ( psychoanalyse) is gericht op het beter doen doorleven en geestelijk verwerken van het verleden. Omtrent vroegere psycho traumata, de onverwerkt ... Tijdschrift voor Psychiatrie - Hysterie en Psychoanalyse ... ... . Omtrent vroegere psycho traumata, de onverwerkte oedipale situatie, het verband tussen lichamelijke verschijnselen en psychische moeilijkheden, enz. wordt gepoogd de patiënt tot meer klaarheid te brengen, zodat hij tot een betere integratie kan komen. De term 'hysterie' wordt vaak gebruikt in de volkstaal en staat in die context voor heel uiteenlopende dingen. "Doe niet zo hysterisch" betekent dan vaak: "Je windt je onnodig op", "Je overdrijft echt wel" of "Ik snap je reactie echt niet!»" In de psychiatrie heeft de term 'hysterie' een heel andere betekenis. Hysterie staat dan voor symptomen die in eerste instantie terug te vinden ... Hysterie en psychoanalyse: springlevend ondanks onrustwekkende verdwijning: springlevend ondanks de onrustwekkende verdwijning | Jef Dehing | ISBN: 9789044120264 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Buy Hysterie en psychoanalyse: springlevend ondanks onrustwekkende verdwijning: springlevend ondanks de onrustwekkende verdwijning 01 by Jef Dehing (ISBN: 9789044120264) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. "Het boek wordt zo een meesterlijk samenbrengen van de twee analytici bij uitstek, Freud en Lacan. Een lezing van Freud aan de hand van de Lacaniaanse concepten bracht de auteur ertoe de ultieme Freudiaanse impasses aan te tonen en gaf hem de mogelijkheid deze open te breken en een alternatief aan te bieden. Voor ons ligt een studieboek, waaraan de lezer een ferme kluif zal hebben. Het moet ... Compra Hysterie en psychoanalyse: springlevend ondanks onrustwekkende verdwijning: springlevend ondanks de onrustwekkende verdwijning. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Dehing
DIMENSIE
9,13 MB
BESTANDSNAAM
Hysterie en psychoanalyse.pdf

OMSCHRIJVING

Alle zwartboeken ten spijt is de psychoanalyse nog altijd springlevend, niet in het minst in de psychiatrische en psychotherapeutische praktijk. Klein, Lacan, Winnicott, Bion en vele anderen verbreedden immers Freuds visie en steeds opnieuw werden bestaande opvattingen ge nvalideerd en door nieuwe hypothesen vervangen. In het eerste deel van dit boek worden de lotgevallen van de hysterie onderzocht. Wat is er sedert het verschijnen van Freuds en Breuers werk 110 jaar geleden van de hysterie geworden? Als psychiatrische diagnose blijkt ze immers onrustwekkend verdwenen. Een tweede deel beantwoordt de vraag hoe het 150 jaar na Freuds geboorte met diens 'zorgenkind', de psychoanalyse, gesteld is. Is zij bijvoorbeeld eindig of oneindig?In de open, anti-dogmatische geest die Jung zo voorstond, formuleren de auteurs een antwoord op deze vragen. Het resultaat is een boeiende caleidoscoop van theorie n en standpunten.Jef Dehing is psychiater en psychoanalyticus. Hij is opleider bij de Belgische School voor Jungiaanse Psychoanalyse en bij het Postgraduaat Psychoanalytische Psychotherapie van de KU Leuven. Hij heeft ook een priv -praktijk in Brussel.Met bijdragen van Jef Dehing, Boudewijn Van Houdenhove, Hubert Van Hoorde, Lut De Rijdt, Dirk Vergaert, Jean-Marie Spriet, Andreas De Block, Alice Andries en Mia Nijsmans.

Wil je het boek lezen?Hysterie en psychoanalyse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Dehing. Lezen Hysterie en psychoanalyse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN