De varianten van religieuze ervaring

De varianten van religieuze ervaring - William James | Northernlights300.org

...schappelijke psychologie grote belangstel- ling voor religie in het algemeen en voor de religieuze ervaring in het bijzonder ... Vormen van de religieuze ervaring - William James ... ... . Grondleggers als William James en Sigmund Freud lieten die interesse op zeer uiteenlopende wijze blijken. De waan als religieuze ervaring Een confrontatie tussen waan en fundamentele theologie Aan de hand van het leven van Boisen, grondlegger van de Klinisch Pastorale Vorming, onderzoekt Cor Arends in deze bijdrage de vraag of een waan ook een religieuze ervaring genoemd kan worden. Hij komt hierbij tot een genuanceerd antwoord. 1. Inleiding . Binnen de pinksterbeweging heeft trance en religieuze ervari ... Kun je religieuze ervaringen verklaren? | De Grote Vragen ... . Hij komt hierbij tot een genuanceerd antwoord. 1. Inleiding . Binnen de pinksterbeweging heeft trance en religieuze ervaring altijd een centrale rol gespeeld. Het laatste decennium is er echter sprake van een ware opleving van lichamelijke religieuze ervaring door bewegingen als de Toronto Blessing en mensen als Benny Hinn.Zo sprong bijvoorbeeld de Toronto- beweging in het oog door allerlei lichamelijke uitingen, door de gelovigen zelf ... Vind de beste selectie religieuze ervaring fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit religieuze ervaring voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.com...

INFORMATIE

AUTEUR
William James
DIMENSIE
10,93 MB
BESTANDSNAAM
De varianten van religieuze ervaring.pdf

OMSCHRIJVING

William James was een groot pionier op het gebied van de psychologie van de religie. Zijn boek The Varieties of Religious Experience, dat in 1902 verscheen, werd vele malen herdrukt. De grote betekenis van dit werk, ligt in het feit dat James uitgaat van de religieuze ervaring. Kerk en dogma laat hij terzijde. Aan de hand van een unieke verzameling autobiografisch materiaal gaat hij de religieuze verschijnselen na, voor zover ze het innerlijk van de mens betreffen. Deze geven een treffend beeld van de menselijke mogelijkheden. James bespreekt de werkelijkheid van het onzienlijke, de optimistische en de pessimistische religieuze houding, de gespleten persoonlijkheid, het verschijnsel bekering, en het terrein van de mystiek. Zijn schrijftrant is zeer helder en tegelijk genuanceerd, objectief en toch persoonlijk betrokken bij het onderwerp.

Wil je het boek lezen?De varianten van religieuze ervaring in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William James. Lezen De varianten van religieuze ervaring Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN