De uitgelezen Sartre

De uitgelezen Sartre - Jean-Paul Sartre | Northernlights300.org

... ean-Paul Sartre was een Franse filosoof, existentialist en schrijver ... BOEKEN | Trouw ... .Hij werd bekend met zijn roman Walging en zijn toneelstukken. Sartre had een levenslange relatie met de Franse filosoof Simone de Beauvoir en groeide uit tot het toonbeeld van de Franse, linkse intellectueel. In 1964 weigerde hij de Nobelprijs voor Literatuur. Bloemlezing uit Sartre's filosofische werk. In dezelfde reeks verscheen 'De uitgelezen Plato' (samenst. Jos Decorte, geb., fl49,50). Henk Huizinga: Standaardlexicon Market ... De uitgelezen Sartre - BK-Books.eu ... . Jos Decorte, geb., fl49,50). Henk Huizinga: Standaardlexicon Marketing. 'Je kent de verhalen wel over Nederlandse kunstenaars en schrijvers die naar Parijs gingen om daar een nieuw bestaan te ontdekken dat uit het keurslijf brak', aldus Ger Groot, docent wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en auteur van onder meer De uitgelezen Sartre. 'De plaats waar dat gebeurde was de Parijse wijk Saint ... Vrijheid is een term die een filosoof niet lichtzinnig in de mond kan nemen. Traditioneel gezien wordt er een onderscheid gemaakt tussen negatieve vrijheid (vrij van externe obstakels die je zelfverwerkelijking inperken) en positieve vrijheid (vrij om je eigen vermogens in te zetten). In het essay De vreemde vrijheid. Nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme in de 21ste eeuw pleit ... Deze thesis biedt een onderzoek over het belang van de affectiviteit in Sartres werk van de zgn. eerste en tweede periode. We lezen deze werken vanuit de vraag of we van continuïteit tussen beide perioden kunnen spreken? Daarvoor hebben we de werken in twee verdeeld: het geaffecteerd bewustzijn en de affectieve omgang van het bewustzijn. Ger Groot, De uitgelezen Sartre January 1st, 2000 | by Janantoon | published in Boeken Janantoon | Comments Off on Ger Groot, De uitgelezen Sartre De uitgelezen Sartre Ger Groot taal: Nederlandsgepubliceerd door: Boom/Lannooeerste editie: gedrukt: 2000verworven: 2000bindwijze: gebondenisbn: 9020934198verworven via: 't Oneindige Verhaal Volgens Ger Groot, de samensteller van De uitgelezen Sartre - deel van de reeks uitgelezen filosofen waarvan de delen over Descartes en Spinoza al eerder verschenen - is deze scene kenmerkend voor het leven en het denken van Sartre, met name omdat het zich af-speelt in een Parijs' café, vanwaar Sartre, zoals bekend, het grootste deel van zijn activiteiten onder-nam....

INFORMATIE

AUTEUR
Jean-Paul Sartre
DIMENSIE
6,50 MB
BESTANDSNAAM
De uitgelezen Sartre.pdf

OMSCHRIJVING

Sartre (1905-1980) is, ruim vijfentwintig jaar na zijn dood, nog altijd een van de meest emblematische filosofen van de twintigste eeuw. Meer dan de filosofen die na hem kwamen heeft Sartre een filosofie ontwikkeld die de concrete bestaansproblemen tot uitgangspunt neemt en een antwoord tracht te formuleren op de vraag wat het betekent en betekenen moet een mens te zijn. Ingeleid en toegelicht door Ger Groot.

Wil je het boek lezen?De uitgelezen Sartre in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean-Paul Sartre. Lezen De uitgelezen Sartre Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN