Stoma

Stoma - Gerda Persoons | Northernlights300.org

...ting (colostoma of ileostoma), urine (urinestoma of urostoma, of een nefrostoma), gal (galstoma of leverstoma) en ademhaling (tracheostoma) ... Darmstoma: colostoma en ileostoma | Slingeland Ziekenhuis ... . Tracheostoma Colostoma Colostoma mogelijkheden Een stoma is geen ziekte maar een verandering met als doel de klachten te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Wanneer u niet meer kunt genezen, kan het aanleggen van een stoma veel klachten voorkomen of doen verdwijnen. Leven met een stoma. Een stoma is een stukje darm dat door een opening in de buik naar buiten is gebracht en op de huid is vastgehecht. J ... Leven met een stoma - Stomavereniging ... . Leven met een stoma. Een stoma is een stukje darm dat door een opening in de buik naar buiten is gebracht en op de huid is vastgehecht. Je krijgt een stoma als de ontlasting of urine jouw lichaam niet meer via de natuurlijke weg kan verlaten. Wie een stoma krijgt, heeft tijd nodig om dit lichamelijk en geestelijk te verwerken. U zult moet wennen aan de praktische verzorging van de stoma en de invloed die het heeft op uw dagelijks leven; douchen of in bad gaan, kleding, voeding, werk, sport, uw persoonlijke leven en seksualiteit. Een stoma is een kunstmatige opening die de dikke of de dunne darm verbindt met de buitenwereld. Een stoma is het gevolg van een aandoening aan de darmen of het urinewegstelsel waardoor ontlasting of urine het lichaam niet meer via de normale weg kan of mag verlaten. Een stoma is een kunstmatige uitgang van de darm om ontlasting of urine...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerda Persoons
DIMENSIE
9,45 MB
BESTANDSNAAM
Stoma.pdf

OMSCHRIJVING

Stoma - een gat in mijn buik is een eerlijk verhaal, recht voor de raap niet echt een verhaal van miserie, van kommer en kwel, maar een helder en adequaat verslag met een humoristische ondertoon. Een heel verrassende vertelling ook, die de lezer meesleept van de zee naar het ziekenhuis en terug naar de zee. De auteur beschrijft hoe ze, volop genietend van het leven, plotseling te maken kreeg met afschuwelijke woorden als darmkanker, chemotherapie, radiotherapie, en vooral met het mysterieuze woord stoma. Toen de diagnose werd gesteld zat Gerda Persoons ineens met een massa vragen waarop ze nooit een antwoord afdoend antwoord vond tenzij in haar eigen belevenissen.

Wil je het boek lezen?Stoma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerda Persoons. Lezen Stoma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN