Basisboek Ethiek

Basisboek Ethiek - W. van Dalen | Northernlights300.org

...ina vind je samenvattingen voor het boek Basisboek Ethiek, geschreven door W ... Samenvatting Levensbeschouwing Ethiek basisboek ... ... . van Dalen. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over waarden, normen, moreel, moraal, Resource, Personeel, Management & Human. Een norm is een morele regel. Normen zijn noodzakelijk om een samenleving mogelijk te maken en niet in een oorlog terecht te komen. Morele regels kunnen zijn vastgelegd in de grondwet of in de Universele ve ... Basisboek ethiek - Filosofie Magazine ... . Morele regels kunnen zijn vastgelegd in de grondwet of in de Universele verklaring van de rechten van de mens [Zie bijlage; blz. 155; Ethiek basisboek]. Basisboek Ethiek van W. van Dalen kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789001300029. Over deze en andere vragen gaat dit Basisboek ethiek. Een keur aan academisch filosofen werkte mee aan dit standaardwerk, dat zich met recht de meest complete introductie in de ethiek mag noemen. Alle belangrijke ethische stromingen en denkers komen aan bod. Ook wordt uitgebreid ingegaan op recente ontwikkelingen in de morele psychologie. 25 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met basisboek ethiek! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats BASISBOEK WIJSGERIGE ETHIEK FRANK REBEL (RED.) ISVW UITGEVERS wijsgerige ethiek. Inhoudsopgave Inleiding 6 1 Normatieve ethiek: Susan Wolf over de motivatie tot moreel handelen 10 2 Deugdethiek: het aristotelisme van Alasdair MacIntyre 22 3 Utilisme: de vier stellingen van Peter Singer 34 9789461055361 Basisboek ethiek en recht in d koop je vanaf 31.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico....

INFORMATIE

AUTEUR
W. van Dalen
DIMENSIE
11,97 MB
BESTANDSNAAM
Basisboek Ethiek.pdf

OMSCHRIJVING

In onze samenleving doen zich regelmatig vraagstukken voor waarover mensen morele standpunten innemen Het innemen van een morele standpunt zien we dagelijks in ons werk én wordt doorlopend van ons gevraagd. Het Basisboek ethiek wil dit alledaagse morele debat verbeteren. De vragen die we beantwoorden in dit boek zijn:- Wat ben je aan het doen als je een moreel standpunt inneemt?- Wat zijn de gevolgen voor je collega en voor je werk?- Wat betekent je eigen morele oordeel voor je professioneel functioneren?Het boek is geschreven voor hbo-studenten om hun morele competenties te verbeteren De student leert een moreel vraagstuk te ontrafelen in morele uitgangspunten om daarna tot een beter en systematisch onderbouwd oordeel te komen.Met behulp van het Basisboek ethiek kunnen jonge professionals tot een eigen en gefundeerd oordeel komen.Door te oefenen met deze materie zijn studenten beter in staat samen te werken, meer verantwoord een functie te vervullen en zelfstandiger beslissingen te nemen.De didactiek in dit boek is gericht op het zelfstandig verwerken en toepassen van de theorie.

Wil je het boek lezen?Basisboek Ethiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. van Dalen. Lezen Basisboek Ethiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN