De Man Achter Louis

De Man Achter Louis - Roddy Doyle | Northernlights300.org

...Oh, play that thing. - London : Cape, 2004 ... WIE IS DE MAN ACHTER @DUTCHPERFORMANTE? - YouTube ... . - (The last roundup ; vol. 2) Delpher. Bekijk in Delpher. Praat mee op. Louis is Louis Armstrong, de wereldberoemde jazztrompettist met zijn overbekende stem. De man achter hem is Henry Smart, een vluchteling uit Ierland. Na een derde van het boek ontmoeten ze elkaar. Armstrong heeft hem nodig. "The white man is the nigger to open his door," vatte Doyle het zelf samen in een interview. En Henry mag ... Dit boek is het tweede ... De man achter Louis | Den Elder ... . En Henry mag ... Dit boek is het tweede deel van de triologie over Henry Smart. Het drijft op het bruisende ritme van blues en jazz. Behalve Henry, is hier ook Louis Armstrong hoofdpersoon. Henry is gevlucht naar New York, waar hij sandwichman wordt, zich de woede van de maffia op de hals haalt en naar Chicago vlucht. Daar wordt hij de bodyguard van Louis Armstrong. Roddy Doyle - De man achter Louis (Henry Smart deel 2) (Nijgh & Van Ditmar) ISBN 9789038893808 2e druk 2010 447 pp paperback (rug iets hol, verder goed!) Staat van het boek: 8.0 Het is 1924 en Henry Smart is Dublin ontvlucht omdat zijn betaalmeesters, voor wie hij moorden heeft gepleegd en chaos gecreëerd, hem op de hielen zitten. Exclusief: de man achter Dior, Louis Vuitton, en nog 70 luxe merken. Wreed, keihard, een wolf in kasjmier. Als we de typeringen in de pers van Bernard Arnault, ... De man achter Louis; De man achter Louis Roddy Doyle. Meerdere talen | Paperback € 15,00 + 30 punten . Afhalen na 30 minuten. Ik haal af in. Ronse Specificaties. ISBN-nummer: 9789038893808 ; Verschijningsdatum: 12/10/2010 ; Aantal bladzijden: ... Get this from a library! De man achter Louis. [Roddy Doyle; Miebeth van Horn] -- De Ierse Henry Smart trekt in de jaren '20 naar de Verenigde Staten van Amerika, waar hij manager wordt van de beginnende Louis Armstrong. Home Assortiment De...

INFORMATIE

AUTEUR
Roddy Doyle
DIMENSIE
8,97 MB
BESTANDSNAAM
De Man Achter Louis.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 1924 en Henry Smart is Dublin ontvlucht omdat zijn betaalmeesters, voor wie hij moorden heeft gepleegd en chaos gecreëerd, hem op de hielen zitten. Na zijn aankomst in New York gaat het hem als knappe sandwichman aanvankelijk voor de wind. Achter zijn sandwichbord verhandelt hij - het is de tijd van de Drooglegging - clandestien gestookte drank, bestemd voor de illegale kroegen aan de Lower East Side. Henry waant zich koning van de straat, maar ondertussen houden de echt grote bazen hem nauwlettend in de gaten. Algauw moet Henry Smart alias Henry O'Glick de wijk nemen naar Chicago, waar hij niet constant door zijn verleden wordt achtervolgd. De stad is opgewonden, even nieuw als hij, en het allernieuwst is de muziek. Woeste, spannende, uitgelaten muziek, gespeeld door een man met een trompet en bloedende lippen: Louis Armstrong. Zijn muziek is overal, klinkt door elke open deur, uit elke grammofoon. Maar Armstrong heeft een probleem: er zijn plaatsen waar een zwarte niet kan komen, dingen die hij niet kan doen.Bovendien wordt Chicago met strakke hand geregeerd door de maffia, die elk podium, en elke man op dat podium bezit. Armstrong heeft iemand nodig, een blanke, en de man die hij kiest is Henry Smart.

Wil je het boek lezen?De Man Achter Louis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roddy Doyle. Lezen De Man Achter Louis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN