De blauwe pen

De blauwe pen - Samar Yazbek | Northernlights300.org

...ijkheden tegen kleine meerprijs: De blauwe pen Rima zwijgt ... De blauwe pen - gekartonneerd - Samar Yazbek, Boek Alle ... ... . Ze hoort haar eigen stem alleen wanneer ze huilt of schreeuwt omdat ze bang is of pijn heeft. Mensen zeggen dat ze gek is. Maar ze is niet gek. Juist om haar heen is de waanzin losgebarsten. Als ze op een dag met de bus een checkpoint in Damascus passeert, opent een soldaat het vuur en wordt haar moeder gedood. Dit is een niet te beschrijven indrukwekkend boek. Naast alle beelden die het westen bereiken via televisie ... De blauwe pen van Samar Yazbek | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Naast alle beelden die het westen bereiken via televisie, interviews en getuigenverslagen is er nu ook Al macha'a, [The one who walks (female)] (bron) de oorspronkelijke Syrische titel, in het Nederlands vertaald als De blauwe pen. De blauwe pen Samar Yazbek. Syrië is een land met een grote diversiteit aan religies en nationaliteiten. Zonder op de ingewikkelde voorgeschiedenis in te gaan, zal het duidelijk zijn dat het land nauwelijks stabiel te noemen was sedert het land gevormd werd na de Eerste Wereldoorlog. De blauwe pen Samar Yazbek. Syrië is een land met een grote diversiteit aan religies en nationaliteiten. Zonder op de ingewikkelde voorgeschiedenis in te gaan, zal het duidelijk zijn dat het land nauwelijks stabiel te noemen was sedert het land gevormd werd na de Eerste Wereldoorlog. Rima, de vertelster uit De blauwe pen, zwijgt. Ze hoort haar eigen stem alleen bij speciale gelegenheden: wanneer ze reciteert uit de Koran, hardop voorleest uit De kleine prins of wanneer ze huilt of schreeuwt omdat ze bang is of pijn heeft. Mensen zeggen dat ze gek is. Maar ze is niet gek. Juist om haar heen is de waanzin losgebarsten. Rima, de vertelster uit De blauwe pen, zwijgt. Ze hoort haar eigen stem alleen bij speciale gelegenheden: wanneer ze reciteert uit de Koran, hardop voorleest uit De kleine prins of wanneer ze huilt of schreeuwt omdat ze bang is of pijn heeft. Bestel De blauwe pen van Samar Yazbek. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De blauwe Papermate Flexgrip Ultra RT balpen heeft een zachte rubberen grip, waardoor de pen comfortabel in de hand ligt. Papermate pennen zijn gevuld met Lubriglide inkt, geschikt voor het trekken van soepele lijnen. De blauw schrijvende balpen heeft een duurzame, intrekbare penpunt. - Papermate balpen Flexgrip Ultra RT blauw (1 mm) Rima, de vertelster uit De blauwe pen, zwijgt. Ze hoort haar eigen stem alleen bij speciale gelegenheden: wanneer ze reciteert uit de Koran, hardop voorleest uit De kleine prins of wanneer z ...Lees hieronder verder. De blauwe pen van Samar Yazbek vertelt indringend over mensen die nauwelijks kunnen schuilen voor het onmenselijke van zo'n oorlog. Rima, die met haar blauwe pen haar lotgevallen zo nauwkeurig mogelijk noteert, verzint er zelfs een nieuw alfabet voor....

INFORMATIE

AUTEUR
Samar Yazbek
DIMENSIE
10,66 MB
BESTANDSNAAM
De blauwe pen.pdf

OMSCHRIJVING

Rima zwijgt. Ze hoort haar eigen stem alleen wanneer ze huilt of schreeuwt omdat ze bang is of pijn heeft. Mensen zeggen dat ze gek is. Maar ze is niet gek. Juist om haar heen is de waanzin losgebarsten. Als ze op een dag met de bus een checkpoint in Damascus passeert, opent een soldaat het vuur en wordt haar moeder gedood. Zwaargewond wordt Rima naar Ghouta gebracht, een door Assads soldaten belegerde enclave in de buurt van Damascus. Daar, in die hel op aarde, vindt ze papier en een blauwe pen en schrijft Rima haar verhaal. Door de poëtische manier waarop Rima over de gruwelen van de oorlog schrijft, toont Samar Yazbek ons op uiterst indringende wijze het leed van de Syrische bevolking.

Wil je het boek lezen?De blauwe pen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Samar Yazbek. Lezen De blauwe pen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN