Toren van de Grote of Sint-Bavokerk

Toren van de Grote of Sint-Bavokerk - Temminck J. | Northernlights300.org

...oren Van De Grote Of Sint-Bavokerk in PDF, ePUB, MOBI ... Sint-Bavokerk in Dutch - English-Dutch Dictionary - Glosbe ... . Karel Emmens vertelt de geschiedenis van kerktorens, vergelijkt de Haarlemse toren met andere en wijst op Brabantse kenmerken. Meta Prins-Schimmel onderzocht in archieven en bouwrestanten welke torens er hebben gestaan op de oude Bavokerk die in de vijftiende eeuw werd vergroot. De Grote of St.-Bavokerk is een laatmiddeleeuws kerkgebouw in de Nederlandse stad Haarlem, gelegen aan de Grote Markt.Hij is gewijd aan Sint-Bavo.De middeleeuwse kruisker ... Boekwinkeltjes.nl - De toren van de Grote of Sint-Bavokerk ... ... .Hij is gewijd aan Sint-Bavo.De middeleeuwse kruiskerk (bouwperiode: 1370-1520) die midden in het oude centrum van de stad staat is opgetrokken in de gotische bouwstijl.Midden op het kerkgebouw staat een ruim 78 meter hoge houten, met lood bedekte, laatgotische vieringtoren. De toren rondleiding vindt een paar keer per jaar plaats. Dit is alleen in de zomermaanden omdat het in de winter te koud is om naar boven te gaan. De rondleiding gaat niet door wanneer het te hard waait omdat dit te gevaarlijk is. Met de toren rondleiding beklim je de toren van de Grote of St. Bavo kerk en kom je uit in het hoogste punt van de ... Omschrijving van Grote of Sint-Bavokerk. De GROTE of ST. BAVOKERK, in 1479 tot kapittelkerk verheven, in 1559 kathedrale kerk, sinds 1876 in restauratie, gebouwd ter plaatse ener 1307 vermelden en XIVc grotendeels afgebrande kerk, wier laatste delen eerst 1470 gesloopt werden (tufstenen grondslagen hiervan in 1843...

INFORMATIE

AUTEUR
Temminck J.
DIMENSIE
9,98 MB
BESTANDSNAAM
Toren van de Grote of Sint-Bavokerk.pdf

OMSCHRIJVING

Karel Emmens vertelt de geschiedenis van kerktorens, vergelijkt de Haarlemse toren met andere en wijst op Brabantse kenmerken. Meta Prins-Schimmel onderzocht in archieven en bouwrestanten welke torens er hebben gestaan op de oude Bavokerk die in de vijftiende eeuw werd vergroot. Ook Ester Vink heeft archiefgegevens op een rijtje gezet en kon daaruit de bouw van de toren volgen. Zij heeft ook de tegenslag met de aanvankelijk geplande stenen vieringtoren uiteengezet. Maarten Enderman legt de constructie van de toren uit. Ries van Hemert was betrokken bij de restauratie van de toren in 1964-1969 en doet uitvoerig verslag van zijn ervaringen. Omdat lood in de oren zo'n grote rol speelt, schreef hij ook een bijdrage oer de toepassing van lood. Richard Rodenburg en Robert Kluft behandelen het onderhoud van de toren na de grote restauratie en Wim Sietsma ten slotte, beschrijft de laatste restauratie in 1999-2002.

Wil je het boek lezen?Toren van de Grote of Sint-Bavokerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Temminck J.. Lezen Toren van de Grote of Sint-Bavokerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN