De zeven competenties van de duurzame professional

De zeven competenties van de duurzame professional - Niko Roorda | Northernlights300.org

... mogelijke gebruikerservaring te bieden op onze website maken we gebruik van cookies ... De Duurzaam Competente Professional 04 Competentie S ... ... . Door onze website te blijven gebruiken, stem je hiermee in. Ik wil meer weten over het gebruik van cookies OK, ik begrijp het Get this from a library! De zeven competenties van de duurzame professional. [Niko Roorda] -- Beschrijving van de zeven competenties die medewerkers dienen te hebben om duurzaam relevant te zijn voor zichzelf, de werkgever en de maatschappij. 9-apr-2013 - Het VESTIA+D - model beschrijft competenties die je mag verwachten va ... Nieuwe boek: 'De Zeven Competenties van de Duurzame ... ... . 9-apr-2013 - Het VESTIA+D - model beschrijft competenties die je mag verwachten van iedere professional, als die wil kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling. De competenties kunnen worden gebruikt als leidraad voor de ontwikkeling van opleidingen in het hoger onderwijs, maar ook door individuele professionals of studenten om hun persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) met duurzaamheidselementen ... In de 'Competentieset Forensisch Sociaal Professional' van Movisie staan zeven competenties beschreven die ook in Sozio ter sprake komen. Evert van Rest, één van de auteurs van de 'Competentieset Forensisch Sociaal Professional': 'We hebben deze competentieset gemaakt als verdieping op de beroepscompetenties van de sociaal werker en van de jeugd- en gezinsprofessional....

INFORMATIE

AUTEUR
Niko Roorda
DIMENSIE
10,29 MB
BESTANDSNAAM
De zeven competenties van de duurzame professional.pdf

OMSCHRIJVING

De zeven competenties van de duurzame professional 1e druk is een boek van Niko Roorda uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044133028 Duurzaamheid en MVO - maatschappelijk verantwoord ondernemen staan volop in de belangstelling. Vaak gaat het om duurzaam gedrag voor individuen, maar dan altijd in de rol van burger of van consument. Maar de schakel daartussen ontbreekt: de individuele professional. Want het gedrag van ieder bedrijf en van elke organisatie wordt uiteindelijk bepaald door het gedrag van de bestuurders, de managers en de medewerkers.Het boek is gebaseerd op een managementmethode: RESFIA+D. De zeven letters verwijzen naar de competenties waarover een duurzame professional beschikt. De methode wordt toegepast door bedrijven voor hun strategisch management en HRM, door professionals voor hun loopbaanplanning, en door universiteiten en hogescholen voor hun onderwijsontwikkeling.Verhalen uit de praktijk illustreren hoe echte mensen, midden in de praktijk van hun werk, die competenties tot uiting brengen. Samen met de theorie vormen ze een inspiratiebron voor duurzaam ondernemen in de praktijk. Ze laten zien dat iedere professional, hoog of laag in wat voor bedrijf of organisatie ook, kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling.Deze publicatie is bedoeld voor algemene managers en HRM-managers in bedrijven, overheids- en zorginstellingen, scholen en universiteiten, politieke partijen, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. Maar ook voor coaches van professionals en voor die professionals zelf en voor consultants op het gebied van duurzaamheid en MVO.Tot slot is het boek prima geschikt als lesmateriaal voor leerlingen en studenten in het volwassenenonderwijs, hogescholen en universiteiten en hun docenten en onderwijsontwikkelaars.Over de auteurDr. Niko Roorda is een internationale pionier op het gebied van duurzame ontwikkeling en hoger onderwijs. Hij werkte hij als manager en docent aan de ontwikkeling van een HBO-opleiding Duurzame Technologie. Later ontwierp hij diverse opleidingen Duurzaam Ondernemen.Na zijn studie theoretische natuurkunde en filosofie en een managementopleiding promoveerde hij in de sociale wetenschappen, met een proefschrift over duurzame ontwikkeling en organisatieverandering.Al vele jaren adviseert en begeleidt hij bedrijven en onderwijsinstellingen bij de ontwikkeling van hun duurzaamheidsstrategie en beleid. Hij verzorgt cursussen en trainingen voor personeel en coacht individuele professionals. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen over duurzaamheid en MVO en hij ontving de VROM-prijs voor Innovatie en Duurzame Ontwikkeling.

Wil je het boek lezen?De zeven competenties van de duurzame professional in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Niko Roorda. Lezen De zeven competenties van de duurzame professional Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN