De platformsamenleving

De platformsamenleving - José van Dijck | Northernlights300.org

...iedocumenten for De platformsamenleving van José van Dijck; Thomas Poell; Bastiaan Gerard Martijn Waal Koop De platformsamenleving van Dijck, José van met ISBN 9789462984615 ... De platformsamenleving, José van Dijck, Martijn de Waal ... ... . Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl José van Dijck, hoogleraar media en digitale samenleving aan de Universiteit Utrecht, deed onderzoek naar dit onderwerp en heeft de resultaten vastgelegd in het boek 'De platformsamenleving'. Op 15 januari gaf ze tijdens 'De Staat van het Internet' bij de OBA daar een lezing over. De platformsamenleving. Van Airbnb tot Uber, en van Nextdoor tot Facebook, een stee ... De Platformsamenleving - UvA ... . Op 15 januari gaf ze tijdens 'De Staat van het Internet' bij de OBA daar een lezing over. De platformsamenleving. Van Airbnb tot Uber, en van Nextdoor tot Facebook, een steeds groter deel van het maatschappelijk en economisch verkeer verloopt via online platformen. De opkomst van deze platformen leidt tot optimistische vertogen. Doordat ze bestaande praktijken en instituties - van taximarkt tot lokale democratie - letterlijk en figuurlijk 'ontregelen', zouden deze platforms leiden ... De platformsamenleving maakt duidelijk dat dit idee van onafhankelijkheid eveneens naïef is. Immers, de platforms oefenen, omdat ze gekoppeld zijn aan een visie op de inrichting van de samenleving die commercieel interessant moet zijn, stevige invloed uit op ons denken en doen. Die commerciële ondertoon, De opkomst van deze platformen leidt tot optimistische vertogen. Doordat ze bestaande praktijken en in De platformsamenleving, José van Dijck - Paperback - 9789462984615 | AKO boeken De Platformsamenleving strijd om publieke waarden in een online wereld. Prijs: € 18,99: Niet beschikbaar...

INFORMATIE

AUTEUR
José van Dijck
DIMENSIE
6,37 MB
BESTANDSNAAM
De platformsamenleving.pdf

OMSCHRIJVING

De platformsamenleving 1e druk is een boek van José van Dijck uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789462984615 Van Airbnb tot Uber, en van Nextdoor tot Facebook, een steeds groter deel van het maatschappelijk en economisch verkeer verloopt via online platformen.De opkomst van deze platformen leidt tot optimistische vertogen. Doordat ze bestaande praktijken en instituties - van taximarkt tot lokale democratie - letterlijk en figuurlijk 'ontregelen', zouden deze platforms leiden tot economische en maatschappelijke innovatie. Kort samengevat luidt hun belofte: minder overhead en minder overheid.Wat in deze discussie nog onderbelicht blijft, is de rol die platformen spelen bij de behartiging van publieke belangen. Hun interfaces, reputatiesystemen, en algoritmes waarmee ze vraag en aanbod koppelen sturen de inrichting van de samenleving. Met grote gevolgen voor publieke belangen, zoals de toegankelijkheid, veiligheid en betaalbaarheid van (openbaar) vervoer, de pluriformiteit in de journalistiek of de inrichting van het onderwijs.In dit boek verkennen de auteurs de werking van platformen in een drietal maatschappelijke domeinen. Met als inzet de vraag: hoe kunnen in de platformsamenleving publieke waarden worden geborgd?

Wil je het boek lezen?De platformsamenleving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur José van Dijck. Lezen De platformsamenleving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN