Teerspijs

Teerspijs - Sarah Kirsch | Northernlights300.org

...og niet aanvaard, zelfs niet in stervensgevaar, van de H ... Synoniemen.info - Betekenis van het woord viaticum ... . Teerspijs te bedienen. Komen ze te overlijden, dan worden ze ten grave gedragen gelijk kleine kinderen en blijven van de gebeden der Kerk verstoken. Teerspijs. Men denkt dat je de elfde maart gestorven bent. Het was ijskoud, die dag, en mistig - ik weet het nog want met mijn bontjas aan. bracht ik viooltjes naar mijn broer z'n graf. Waarom? Zomaar. Eéns verknocht blijft verknocht, een mens leeft graag ... De troost van de teerspijs - NRC ... . Eéns verknocht blijft verknocht, een mens leeft graag in ketens. Zonder die. is er niets om ons ooit van te bevrijden, bij wijze van ... Daarom "moet hij er bijzonder voor zorgen dat als hij gevaarlijk ziek is, hem het sacrament van de zalving der zieken wordt toegediend en hem de Heilige Teerspijs plechtig wordt gebracht, begeleid door geestelijkheid en gelovigen". Vergelijkbare woorden die betrekking hebben op het woord viaticum zijn: reisgeld, teerpenning, teerspijs Zij is de dagelijkse teerspijs en de bron van spiritualiteit. Door middel van de Eucharistie wordt iedere godgewijde mens uitgenodigd om Christus' Paasmysterie te beleven en zich met Hem te verenigen door zijn eigen leven door de Heilige Geest aan de Vader op te dragen. Een kranke de laatste Teerspijs bracht: Daar lag een man op een verre hoef, Die man was krank tot de dood en droef, Die vroeg met zijn mond en oogen groot . Almaar om Hemelsch Brood. En een knaap die zijn honger niet verstond . Lei zijn handen op zijn open mond; Teerspijs - Reisezehrung, Moderne Duitse poëzie - Sarah Kirsch Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; Verwijderen; Favorieten Verlanglijstje In bezit Uitgeleend {{title}} Nieuwe plank maken; Loading; De wijzigingen zijn opgeslagen; Jouw ... Hostie wordt 'teerspijs' genoemd, daar zit het woord verteren in, hoe lijfelijk wil je het hebben - je gaat op reis met God in je maag. De lock-down begon tijdens de Veer - tigdagentijd, en veel kerkgangers na-men zich voor om het moeten over-slaan van de Mis op te vatten als een vasten. Iets laten om er de waarde van te beseffen. Eenzame uitvaart nummer 158 I.M. D. K. donderdag 7 februari 2013, 10 uur, begraafplaat St. Barbara dichter van dienst: Anneke Brassinga. Meneer Van Bokhoven belt, de maandag voorafgaand aan de uitvaart: 'Even denken,' zegt hij, 'even denken.'...

INFORMATIE

AUTEUR
Sarah Kirsch
DIMENSIE
6,86 MB
BESTANDSNAAM
Teerspijs.pdf

OMSCHRIJVING

Moderne Duitse poëzieSarah Kirsch werd op 16 april 1935 geboren als Ingrid Bernstein in Limlingerode in het Harzgebergte. Uit protest tegen de antisemitische houding van haar vader in het Derde Rijk veranderde ze in de jaren '60 haar voornaam.In de bibliotheek van haar grootoudersontdekte ze Adalbert Stifter wiens 19e eeuwse verhalen haar fascineerden.Een verdere beschrijving van Sarah Kirsch vindt u in deze uitgave samen met veel van haar gedichten. De uitgave is Duits/Nederlands. Een prachtige gebonden uitgave. HET DORP’s Avonds was de stilte volkomen.De krekels verstomden in hun gatenOp de heuvel stond de eikZwart voor de lakrode hemel.Dan kwam ik in het dorp uit het veen.Ging over glanzend stoppelveldSter en sterren schenen helderIn de huizen vlamde het licht op.Vermorzeld stof op de straat.Kneuterend onder de voetenReikte van deur tot deur een zomertapijt.

Wil je het boek lezen?Teerspijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sarah Kirsch. Lezen Teerspijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN