Over Bach

Over Bach - Bart Stouten | Northernlights300.org

... niet zeggen, maar het is al zo'n 250 jaar geleden gecomponeerd ... Alles over dr. Bach - Bloesems van Bach ... . Toen klonk het zo. Het is van Johann Sebastian Bach. Geschreven bij Bart Stouten over Bach. Bart Stouten kijkt door het perspectief van zijn literaire favorieten naar componist Johann Sebastian Bach. Het boek is tegelijk een novelle en essay, leest heel aangenaam en openbaart via Bach Stoutens inspirerende kijk op kunst en cultuur. Hiervoor schreef Bach onder andere een hele reeks viool- en klavecimbelconcerten. In 1747 bezocht Bach Frederik de Grote van Pruisen, een groot ... Johann Sebastian Bach - Wikipedia ... . In 1747 bezocht Bach Frederik de Grote van Pruisen, een groot muziekliefhebber en fluitist. Hij gaf Bach een ingewikkeld en lang muzikaal thema op wat Bach, die beroemd was om zijn improvisatietalent, ter plekke verwerkte in een driestemmige fuga. Het bekendste werk dat Bach heeft gecomponeerd, is de Matthäus Passion. Dit vertelt het lijdensverhaal van Jezus volgens zijn leerling Mattheus. Het muziekstuk is in 1727 geschreven. Het hoort bij de grootste meesterwerken uit de baroktijd. Bekend van Bach zijn ook de Brandenburgse concerten. Bach heeft ontzettend veel muziek gecomponeerd. De Grote Bach Atlas is een fascinerend verslag van Bachs rondreizen door Duitsland, dat in zijn tijd nog een lappendeken was van verschillende hertogdommen en stadsstaten. Deze bijzondere biografie werpt een nieuw licht op het leven en de reizen van Bach, die...

INFORMATIE

AUTEUR
Bart Stouten
DIMENSIE
6,18 MB
BESTANDSNAAM
Over Bach.pdf

OMSCHRIJVING

'Bach brandt als een meteoriet door mijn lichaam. Dat is wat ik weet en met zekerheid kan zeggen. Al de rest is verdichting. Gelukkig. Zo zou Bach het zelf ook willen.' Bart Stouten heeft iets met Bach. In dit prachtige essay leren we Bach kennen zoals Stouten hem kent en bemint: 'Hoe hij uit de mist van alle documenten en visies tevoorschijn treedt, welke bekende en minder bekende invloeden op hem inwerkten, hoe hij componeerde, en entertainment en pedagogie combineerde in zijn inventies en daarmee andere componisten inspireerde, hoe hij zijn studenten opleidde en hoe hij de barok naar een piek heeft gevoerd.' Bart Stouten Over Bach is een speelse wandeling door leven en werk van de grootste componist aller tijden maar ook een sprankelende reflectie op het leven zelf.

Wil je het boek lezen?Over Bach in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bart Stouten. Lezen Over Bach Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN