Limburgsch Nieuws, 1891-1915

Limburgsch Nieuws, 1891-1915 - Jansen, Frank | Northernlights300.org

...g had vanmiddag geen keuze. Zij moest haar dochter baren in een bushokje in ... Chronologisch nieuws - De Limburger ... ... Vijf politieagenten van de politie in Limburg worden ontslagen omdat ze zich volgens de eenheidsleiding schuldig hebben gemaakt aan „ernstig plichtsverzuim". De agenten kregen woensdag het ... Limburg Nieuws - het laatste Limburg nieuws uit meer dan 1000 online nieuwsbronnen bij Limburg Headliner. Realtime actueel Limburg nieuws met RSS, Forum, Limburg Headlines, Headliners, limburgnieuws, nos nu het nieuws headliner Limburg, Limburg forum en Limburg Hyves. Headliner Limburg ... bol.com | Limburgsch Nieuws, 1891-1915, Jansen, Frank ... ... . Headliner Limburg...

INFORMATIE

AUTEUR
Jansen, Frank
DIMENSIE
10,85 MB
BESTANDSNAAM
Limburgsch Nieuws, 1891-1915.pdf

OMSCHRIJVING

Selectie van chronologisch gerangschikte berichten uit diverse regionale kranten uit de tweede helft van de negentiende eeuw over - voor die tijd belangwekkende - incidenten uit het dagelijks leven en belangrijke historische gebeurtenissen in Nederlands Limburg. De doelgroep van de kranten was aanvankelijk de elite van de bevolking, maar vanaf 1870 behoorde ook de 'gewone' man tot de onderwerpen. De artikelen zijn soms van een voetnoot voorzien, die historische feiten nader toelicht. Het handzame boek bevat een plaatsnamen- en onderwerpregister, waardoor de artikelen ook systematisch gelezen kunnen worden. Ofschoon de berichten slechts een fragmentarisch beeld geven van het dagelijks leven van anderhalve eeuw geleden, is het vooral voor Limburgers die in de regionale geschiedenis geïnteresseerd zijn, onderhoudend en wellicht leerzaam om te lezen.

Wil je het boek lezen?Limburgsch Nieuws, 1891-1915 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jansen, Frank. Lezen Limburgsch Nieuws, 1891-1915 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN