De waan van Cotard

De waan van Cotard - David Nolens | Northernlights300.org

...t college verliet. Hij zal niet meer terugkeren, ook niet naar het ouderlijke huis ... Recensie: De waan van Cotard (2016), David Nolens ... . Op volwassen leeftijd belandt hij in een diepe psychose. Onder de oppervlakte van zijn lethargie gaat hij op wandel in ... De waan van Cotard is een ijzersterke psychologische studie die wordt voortgestuwd door Nolens' uitgekiende verhaal- en vertelstructuur. Toon meer Toon minder. Lees de eerste pagina's. Reviews. Schrijf een review. Nog geen reviews. Productspecificaties. Inhoud Taal De waan van Cotard is ook ge ... De waan van Cotard is een prachtige elegie voor het zelf ... ... . Nog geen reviews. Productspecificaties. Inhoud Taal De waan van Cotard is ook geen pathologisch rapport van een stoornis, maar eerder een filosofisch traktaat over de idee van 'het zelf'. Gedachtenstromen vol enigmatische uitdrukkingen als 'de vermeerdering van het verleden' of 'het nietsende alles' zetten aan tot denken en brengen je in verwarring - ze halen de waan van Jean dichtbij. De waan van Cotard. Een psychotische toestand waarbij de patiënt denkt dood te zijn De eerste zin "De nacht nadat Anna de foto 'Jean en de appel' online plaatste, droomt ze voor het eerst... De waan van Cotard | ISBN 9789023498407 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De waan van Cotard is een ijzersterke psychologische studie die wordt voortgestuwd door Nolens' uitgekiende verhaal- en vertelstructuur. JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser. U moet JavaScript in uw browser hebben ingeschakeld om de functionaliteit van de website te gebruiken. De mens wordt niet slechts één keer geboren, maar meerdere keren gedurende zijn leven. Je eerste geboorte is je fysieke ontsnapping aan de moederschoot. Je tweede geboorte is je vroegste ervaring van je 'zelf' die je je later nog kunt herinneren. In De waan van Cotard ervaart een... De waan van Cotard. Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar,... David Nolens' De waan van Cotard staat op de longlist voor de ECI Literatuur...

INFORMATIE

AUTEUR
David Nolens
DIMENSIE
7,39 MB
BESTANDSNAAM
De waan van Cotard.pdf

OMSCHRIJVING

Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde de school verliet. Hij keerde niet meer terug, ook niet naar zijn ouderlijk huis. Eenmaal volwassen belandt hij in een diepe psychose. Onder de oppervlakte gaat hij op wandel in zijn jeugd, die hem duidelijk parten speelt. In een obsederende stijl onderzoekt David Nolens wat er gebeurt als we het gevoel hebben niet meer van onszelf te zijn, als ‘hij’ en ‘ik’ inwisselbaar worden. Nolens voert bijzondere personages op – een nacht-wachter, een dakloze transgender en een waanbeeld van een meisje – en zet hen in hun zoektocht naar een geborgen leven tegenover elkaar. In deze subtiele maar ook groteske roman worden schijn en werkelijkheid danig door elkaar gehusseld. De waan van Cotard is een ijzersterke psychologische studie die wordt voortgestuwddoor Nolens’ uitgekiende verhaal- en vertelstructuur.

Wil je het boek lezen?De waan van Cotard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Nolens. Lezen De waan van Cotard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN