Emo's reis

Emo's reis - Dick E.H. de Boer | Northernlights300.org

...ngelt- Nuth- St. Gerlach Carina Mathot beeldend kunstenaar en docente kunstgeschiedenis fietste in de voetsporen van abt Emo ... Emo Reis - YouTube ... . Een kunstreis door het middeleeuwse Europa, geïnspireerd ... * Met uitvouwbare kaart van Emo's complete reis KORTE INHOUD: In het jaar 1211 schenken parochianen van Wierum hun kerk aan Nijeklooster, het klooster van proost Emo. De bisschop van Munster mengt zich echter in de zaak en maakt de schenking ongedaan. Emo is diep verontwaardigd over zoveel onrecht. Emo's reis - achterkant boek Beschrijving Prof. Dr. Dick de Boer volgt in ... Emo´s Reis - voorheen-de-boswachter.nl ... . Emo is diep verontwaardigd over zoveel onrecht. Emo's reis - achterkant boek Beschrijving Prof. Dr. Dick de Boer volgt in dit schitterende, kloeke boekwerk de reis die abt Emo in 72 dagen tussen november 1211 en juli 1212 maakte van zijn onbeduidende Groningse kloostertje bij Wittewierum naar Rome. Emo's reis door Dick de Boer. 23-02-2015 20:00. Hoogeveenseweg 4, 9431AZ Westerbork. Achthonderd jaar geleden reisde de Fries-Groningse abt Emo te voet naar Rome. Dankzij de kloosterkroniek die hij later schreef, heeft professor Dick de Boer die reis van dag tot dag kunnen reconstrueren. Hieronder vind je het programma voor alle EMOS teams. Wil je meer details over jouw eigen team, zoek het dan op onder Teams. Daar vind je ook de teamfoto en wedstrijdverslagen. . Emo's reis van D.E.H. de Boer (boek, gebonden, ISBN 9789033007880). Een abt uit de Lage Landen maakte in de 13e eeuw een tocht van Wittewierum naar Rome. Professor Dick de Boer volgt zijn... Emo Reis Videos; Playlists; Channels; Discussion; About; Home Trending History Get YouTube Premium Get YouTube TV Best of YouTube Music Sports Gaming ... Het boek Emo's reis, geschreven door Dick E.H. de Boer, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Dag 124-135 Rome - Valdicastello Carduci; Dag 124-135 Valdicastello Carduci - Fornovo di Taro; Dag 136-145 Fornovo di Taro - Pavia - Bologna; Dag 187-196 Emo's Reis verbindt de Fries-Groningse landen aan het begin van de 13de eeuw met het bruisende, dynamische Europa van die tijd. Dick de Boer kijkt naar die tijd door de ogen van Emo van Huizinge, een ongeveer 40 jaar oude zoon uit een gegoed Fries geslacht, die als proost (abt) het kloostertje Bloemhof in Wittewierum tot aanzien zou brengen. Een historische culturele ontdekkingstocht door Europa in 1212. Type: Bibliotheek Emo's reis leidt de reiziger van de eenentwintigste eeuw door de heftige culturele, politieke en religieuze ontwikkelingen van Europa aan het begin van de dertiende eeuw....

INFORMATIE

AUTEUR
Dick E.H. de Boer
DIMENSIE
4,61 MB
BESTANDSNAAM
Emo's reis.pdf

OMSCHRIJVING

In Emo's reis volgt prof.dr. Dick E.H. de Boer de tocht die de Fries-Groningse abt Emo tussen november 1211 en juli 1212 naar Rome maakte. Op basis van de Kroniek van het klooster Bloemhof en met gebruik van talrijke historische documenten schetst hij van dag tot dag een beeld van het landschap en de samenleving in het Europa van het begin van de dertiende eeuw, gezien door de ogen van Emo én door die van een moderne reiziger. Meer dan 800 afbeeldingen en teksten, van troubadoursliederen tot kronieken, openen vensters op de fascinerende wereld van 800 jaar geleden. Aan de hand van schematische kaarten loopt Emo's route als een rode draad door het boek.

Wil je het boek lezen?Emo's reis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick E.H. de Boer. Lezen Emo's reis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN