Nou ... tabdan!

Nou ... tabdan! - B.L.T. van der Linden | Northernlights300.org

...n plezier, Omdat ik mijn poot op papier heb gezet, Ben ik eenmaal Jan Fuselier, Ik ga naar Jan Oost voor een jaar of zes En ik weet niet, waarom ik het dee ... Download PDF Klanttevredenheid, de zin en onzin ... . Dag meiden, dag jongens, hou je maar haaks; In mijn […] Nou tabé dan, ik groet je, mijn mooi Amsterdam; De kap'tein staat al op de brug; Geef me nog een poot, Aanstonds gaat de boot, Nou tabé, ik kom over zes jaartjes terug! [p. 115] Vorige Volgende. Over dit hoofdstuk/artikel. datums. De 'bootreis' naar Nederlands-Indië passage en postverbinding is al lang verleden tijd. Wat hieraan nog herinnert, z ... Nou ... tabé dan! - Boeken - Verloren ... . Over dit hoofdstuk/artikel. datums. De 'bootreis' naar Nederlands-Indië passage en postverbinding is al lang verleden tijd. Wat hieraan nog herinnert, zijn de prentbriefkaarten die de Indiëgangers naar het Moederland stuurden. Ze werden uitgegeven door de scheepvaartmaatschappijen Rotterdamsche Lloyd en de Maatschappij 'Nederland'. Er stonden niet alleen afbeeldingen op van schepen, scheepsinterieurs en passagiersaccommodaties... Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. De 'bootreis' naar Nederlands-Indië - passage en postverbinding - is al lang verleden tijd. Wat hieraan nog herinnert, zijn de prentbrief... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Linden, Bert L.T. van der - Nou...tabé dan! / de 'bootreis' naar Indië met de Rotterdamsche Lloyd en de 'Nederland' tussen 1899 en 1949 Nou, tabee dan! Laat ik proberen in dit stukje iets verstandigs te zeggen over de lezers van De Groene, weekblad sedert 1877. Martin van Amerongen. 1 oktober 1997 - verschenen in uit nr. 40. Abonnees kunnen artikelen aan hun leeslijst toevoegen. Inloggen Neem een... Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt deze webshop gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affil...

INFORMATIE

AUTEUR
B.L.T. van der Linden
DIMENSIE
9,11 MB
BESTANDSNAAM
Nou ... tabdan!.pdf

OMSCHRIJVING

Nou ... tabdan! 1e druk is een boek van Bert L.T. van der Linden uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087041748 De 'bootreis' naar Nederlands-Indipassage en postverbindingis al lang verleden tijd. Wat hieraan nog herinnert, zijn de prentbriefkaarten die de Indi gangers naar het Moederland stuurden. Ze werden uitgegeven door de scheepvaartmaatschappijen Rotterdamsche Lloyd en de Maatschappij 'Nederland'. Er stonden niet alleen afbeeldingen op van schepen, scheepsinterieurs en passagiersaccommodaties, maar ook toeristische attracties in de havens onderweg en reclameboodschappen die de reis als cruise aanprezen. Aan de hand van ruim tweehonderd prentbriefkaarten schetst Bert van der Linden de grote veranderingen die zich in de periode 1899-1949 hebben voorgedaan wat betreft de vaarroute, de schepen en het denken over Nederlands-Indi . Ook de bootreisliteratuur komt aan de orde. Bovendien beschrijft Van der Linden de parallelle ontwikkelingen van de twee scheepvaartmaatschappijen in hun onderlinge samenwerking en concurrentie. De handgeschreven teksten van de bootreizigers, onderwerp van het laatste deel van dit boek, vormen een echo van hun afscheidsgroet.

Wil je het boek lezen?Nou ... tabdan! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.L.T. van der Linden. Lezen Nou ... tabdan! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN