Jong in de 19de eeuw

Jong in de 19de eeuw - Arianne Baggerman | Northernlights300.org

...la van de Velde: "Teylers Museum wijdt dit najaar een boeiende tentoonstelling aan hoe het was om jong te zijn in de negentiende eeuw ... Jong in de 19de eeuw | Reinders Oisterwijk B.V. ... ." De Groene Amsterdammer - Koen Kleijn: "een tentoonstelling met onbekend werk uit een soms veronachtzaamde periode, waaronder een paar juweeltjes." Jong in de 19de eeuw (Paperback). In de 19e eeuw veranderde onze kijk op kinderen radicaal. Aan het begin werden kinderen nog gezien als kleine... Jong in de 19de eeuw | Arianne Baggerman. Het kind in de Nederlandse 19de-eeuwse kunst. Zet op mijn lijst . In de 19e eeuw verand ... De uitvinding van het kind in de beeldende kunst van de ... ... ... Jong in de 19de eeuw | Arianne Baggerman. Het kind in de Nederlandse 19de-eeuwse kunst. Zet op mijn lijst . In de 19e eeuw veranderde onze kijk op kinderen radicaal. Aan het begin werden kinderen nog gezien als kleine volwassenen. Jong in de 19de eeuw direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Spaarnelezing: Jong in de 19de eeuw 13 november 20...

INFORMATIE

AUTEUR
Arianne Baggerman
DIMENSIE
6,25 MB
BESTANDSNAAM
Jong in de 19de eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

In de 19e eeuw veranderde onze kijk op kinderen radicaal. Aan het begin werden kinderen nog gezien als kleine volwassenen. Beroemde schilders als Jan Adam Kruseman, Adriaan de Lelie en Charles Howard Hodges beeldden ze ook zo af: rechtopstaand, statig, direct kijkend naar de toeschouwer. Aan het einde van de eeuw schilderden Anton Mauve, Jacob Maris, George Hendrik Breitner en Jan Toorop kinderen op een heel andere manier. Vanuit hun zoektocht naar stemming en sfeer worden ze vaak verbeeld in een eigen wereld, spelend of in gedachten verzonken, intiem en ontroerend.''Jong in de 19e eeuw'' toont voor het eerst de mooiste kinderportretten en genretaferelen, van romantisch tot impressionistisch en vroeg-modern.

Wil je het boek lezen?Jong in de 19de eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arianne Baggerman. Lezen Jong in de 19de eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN