Geen meester, geen leerling

Geen meester, geen leerling - Maarten Houtman | Northernlights300.org

... zie je dan? Wat voor energieveld zie je om de Aarde heen? En wat kunnen wij er aan doen?' De leerling keek naar de Aarde, voelde eens goed en zei; 'Ik zie een dicht energieveld Meester ... De meester en de leerling - Henny Bos - Een blog over ... ... . Hier en daar zie ik plekken die helemaal dicht zijn, maar ik zie ook ... Podium Witteman staat vanavond in het teken van Meester-Leerling. Met optredens van Paul van Vliet en cellist Lidy Blijdorp. En met bijdragen van Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie.Er is voor musici geen relatie zo belangrijk als die van een meester en zijn leerling. Welke personen zijn van invloed geweest op je talent? Wanneer heb je talent? Op een van m'n boeke ... Geen leraar, geen leerling, geen pad - sufiway.nl ... .Er is voor musici geen relatie zo belangrijk als die van een meester en zijn leerling. Welke personen zijn van invloed geweest op je talent? Wanneer heb je talent? Op een van m'n boekenkasten staan deze beeldjes van de meester en de leerling om me er aan te herinneren dat ik beide ben. Bij Attitidinal healing leerde ik dat we elkaars leraar en leerling zijn en dat die rollen onderling kunnen wisselen. Een Zen-uitspraak is:'Zodra de leerling bereid is, verschijn de meester' en een […] Als je denkt het weten te hebben ben je geen van beide geen meester en geen leerling dan gebeurt er niks meer met je en sta je nergens voor open en ben je zo goed als dood alleen nog niet begraven. Je kunt op het ene vlak meester zijn en op het andere terrein leerling. Ik ben meester-kok en krijg veel complimenten over m'n kookkunst. In de nadagen van meditatiecentrum 'De Kosmos' in Amsterdam nodigde Maarten Houtman, zenleraar en nestor van de Nederlandse zenbeweging, zijn collega Nico Tydeman uit om gesprekken te voeren over hun beider passie: de zenmeditatie. Ondanks de verschillen werkten ze vanuit dezelfde inspiratie, en bovendien waren ze oude vrienden. Leerling onder 16 jaar. Leerlingen onder 16 jaar hebben een leerplicht. Zij moeten naar school. Als uw kind niet meer naar school gaat, zonder goede reden, dan meldt de school dit aan de gemeente. In de tijd van Darth Sidious mag een Sith-Meester ook maar een leerling trainen. Het is de Rule of Two die door de Sith-Lord Darth Bane is ingesteld. De Jedi hebben een code die ze als Jedi moeten volgen namelijk: Er is geen emotie; er is vrede. Er is geen onwetendheid; er is kennis. Er is geen passie; er is sereniteit. Er is geen dood; er is ... Geen klik met de meester (groep 4) Je hebt het gevoel dat er geen klik met de leerkracht is en je vraagt je af hoe je jouw zoon kunt motiveren om beter zijn best te doen op school. Het is goed dat je wilt meewerken aan de oplossing maar het initiatief moet bij zijn meester liggen....

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Houtman
DIMENSIE
4,1 MB
BESTANDSNAAM
Geen meester, geen leerling.pdf

OMSCHRIJVING

In de nadagen van meditatiecentrum 'De Kosmos' in Amsterdam nodigde Maarten Houtman, zenleraar en nestor van de Nederlandse zenbeweging, zijn collega Nico Tydeman uit om gesprekken te voeren over hun beider passie: de zenmeditatie. Ondanks de verschillen werkten ze vanuit dezelfde inspiratie, en bovendien waren ze oude vrienden. Uiteindelijk werden in totaal twintig gesprekken gevoerd, die zich uitstrekten over de periode maart 1989 tot mei 1995. Op Maarten's voorstel kregen deze de werktitel Lekepraat mee.Al lezend zult u gewaarworden dat deze 'lekepraat' in zijn veelomvattende beweging niet alleen heel verhelderend is voor de zenbeoefenaar, maar – meer dan dat – raakt aan de essentie van ons bestaan.

Wil je het boek lezen?Geen meester, geen leerling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Houtman. Lezen Geen meester, geen leerling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN