Esopet

Esopet - Hessel Adema | Northernlights300.org

...eid bekend. Wel is duidelijk dat we de oorsprong van de fabels moeten zoeken in de Aziatische fabelcultuur van circa 500 jaar voor Christus ... Esopet - andere talen - Wikipedia ... . Via Latijnse vertalingen werden deze verhalen in vrijwel heel Europa bekend. De Esopet boeide me niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de taal: het smeuïge Diets van de Zuidelijke Nederlanden, dat zoveel boeiender is dan het zakelijke Hollands. De Middelnederlandse teksten zijn afkomstig uit: Esopet - Garmt Stuiveling; Hertzberger, Amsterdam 1965 - Uitgeverij Taal & TekenTitel: Esopet ; Een fabelbundel (tekst en vertaling)Vertaling: Hessel AdemaUitgeverij Taal en TekenISBN10: 9066200073 / 90 6620 007 3ISBN13: 9789066200074Paperback, derde druk 2004, 73 pagina'sConditie: nieuwe, ongelezen exemplarenTrefwoorden: Vertaalde tekstuitgaven middeleeuwenCode: TTDe fabelbundel Esopet is aan ons overgeleverd in een 14e-eeuws handschrift. Over ... Startpagina; Willekeurig; In de buurt; Aanmelden; Instellingen; Over Wikipedia; Voorbehoud; Esopet is beschikbaar in 1 andere ta ... Esopet · dbnl ... . Over ... Startpagina; Willekeurig; In de buurt; Aanmelden; Instellingen; Over Wikipedia; Voorbehoud; Esopet is beschikbaar in 1 andere taal. Terug naar Esopet. Talen. Frysk Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Stuiveling, G. (Inleiding en toelichting) - Esopet, Facsimile Uitgave Naar Het Enig Bewaarde Handschrift Op deze manier gaan alle in Esopet vertelde fabels. Thema. Veel mensen zijn slecht, maar je moet juist het goede zien. Titelverklaring 'Esopet' is afgeleid van de naam van de schrijver Aesopus (zesde eeuw voor Christus). Dit is mogelijk de oorspronkelijke schrijver van de fabelen. De oude Grieken zagen Aeopus als de bedenker van het concept ... Sa bist Fryske oersetting fan de Esopet (1275) troch Klaas Bruinsma (1985) Klaas Bruinsma heeft zijn sporen als vertaler in het Fries al wel verdiend. Naast Engelse en Spaanse teksten vertaalde hij jaren geleden de Reynaert uit het Middelnederlands. Nu heeft hij da 67 fabels uit de Middelnederlandse Esopet in het Fries vertaald. ascese ascese zelfst.naamw. religie filosofie onthouding van alle zingenot uit religieuze overwegingen Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'ascese ' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 5 definities op EncycloI.) ... Esopet; Boeken van dezelfde auteur: (the girl whos called Alice), Go ask Alice; Beatrijs; Burggravin van Vergi; De reis van Sinte Brandaan; Double-face; Een abelspel van Lanceloet van Denemarken; Elckerlijc; Elkerlijc; Esmoreit; Esmoreit, Een abel spel (uit de veertiende eeuw) Gloriant; Het heksershol; Het Roelandslied; Karel en de Elegast ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hessel Adema
DIMENSIE
11,8 MB
BESTANDSNAAM
Esopet.pdf

OMSCHRIJVING

Esopet 1e druk is een boek van Hessel Adema uitgegeven bij Taal & Teken. ISBN 9789066200074 De fabelbundel Esopet is aan ons overgeleverd in een 14e-eeuws handschrift. Over de schrijver is vrijwel niets met zekerheid bekend. Wel is duidelijk dat we de oorsprong van de fabels moeten zoeken in de Aziatische fabelcultuur van circa 500 jaar voor Christus. Via Latijnse vertalingen werden deze verhalen in vrijwel heel Europa bekend. Vanaf het begin van de dertiende eeuw verschijnen er ook vertalingen in de diverse volkstalen.

Wil je het boek lezen?Esopet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hessel Adema. Lezen Esopet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN