Van koersen en coureurs

Van koersen en coureurs - Robert Janssens | Northernlights300.org

...rsen en coureurs : kroniek van een leven in het wielrennen Auteur Robert Janssens 1939/06/25-Taal Nederlands Uitgever Tielt: Lannoo, 2019 656 p ... Boek: Van koersen en coureurs - Geschreven door Robert ... ... . : ill. ISBN 9789401465427 (paperback) Technische weergave ... Als kritische reporter én gekoesterde vriend van figuren als wielerlegende Rik Van Steenbergen, Tourbaas Félix Lévitan en visionair dopingbestrijder Pierre Dumas kwam hij overal en zag hij alles.In dit boek tekent Robert Janssens die unieke verhalen en getuigenissen op, met speciale aandacht voor de meest memorabele koersen en de spraa ... Van koersen en coureurs (e-Book) - Robert Janssens ... ... .In dit boek tekent Robert Janssens die unieke verhalen en getuigenissen op, met speciale aandacht voor de meest memorabele koersen en de spraakmakendste coureurs. Bestel Van koersen en coureurs eBook Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Van koersen en coureurs: Kroniek van een leven in het wielrennen (Dutch Edition) eBook: Janssens, Robert: Amazon.fr Verhalen, persoonlijke ervaringen en anekdotes over diverse aspecten van het internationale wielrennen van het begin tot nu, over onder meer renners, wedstrijden, doping, financiën en het baanwielrennen.; By Robert Janssens Boekvoorstelling ' Van Koersen en Coureurs' Robert Janssens Sfeerbeeld Willy Van Bouchaute. Loading ... Willy Van Bouchaute Recommended for you. 6:51. Van Koersen en Coureurs . 20/12/19. Ex-wielerjournalist Robert Janssens verpakt wielergeschiedenis in 656 pagina's. HLN Plus Robert Janssens (80) is doordrongen....

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Janssens
DIMENSIE
8,71 MB
BESTANDSNAAM
Van koersen en coureurs.pdf

OMSCHRIJVING

Het wielrennen bestaat in zijn moderne vorm anno 2020 ongeveer 120 jaar. Journalist Robert Janssens maakte daar zowat de helft actief van mee, voornamelijk als verslaggever voor Het Laatste Nieuws, maar ook als vertrouweling van talloze renners, ploegbazen en collega-journalisten. Het wielrennen bracht hem naar klassiekers en wereldkampioenschappen, langs velodromen en kasseistroken, door Ardense sneeuwstormen en Spaanse hittegolven, en uiteindelijk maar liefst 38 keer naar de Ronde van Frankrijk. Als kritische reporter én gekoesterde vriend van figuren als wielerlegende Rik Van Steenbergen, Tourbaas Félix Lévitan en visionair dopingbestrijder Pierre Dumas kwam hij overal en zag hij alles.In dit boek tekent Robert Janssens die unieke verhalen en getuigenissen op, met speciale aandacht voor de meest memorabele koersen en de spraakmakendste coureurs. Met zijn sappige, meeslepende pen diept hij alles op over de bijzondere verhalen die de wielersport gevormd hebben, over de grote rondes en monumenten, over vriendschap en rivaliteit, over de rol van de media en over de verwantschappen met de piste en het veldrijden. Dit alles doet hij hoofdzakelijk vanuit zijn eigen, waanzinnige ervaringen van meer dan een halve eeuw verslaggeving in de koers.

Wil je het boek lezen?Van koersen en coureurs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Janssens. Lezen Van koersen en coureurs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN