Eén God, drie religies

Eén God, drie religies - H. Frijlink | Northernlights300.org

...nieren steun aan hebben. De grootste van duizenden geloven ... Parochie Korbeek-Dijle: Eén God, drie religies - deel 3 ... . De vijf grote religies; Abraham de aartsvader van drie ... Natuurlijk staan al die religies niet los van elkaar. ... Er bestaan drie grote stromingen in het jodendom: ... jawel ze komen allemaal van een god en dat waren een van de laatste profeten van islam ze waren verzonden naar veschillende volkeren en verschillende cultuur dus je moet bewijs tone over je woorden kijk in de lijst van de profeten van ... Een wereldreligie is een religie die aanspraak maakt o ... Een God, drie religies (2e hands) - 9789021142067-A ... ... Een wereldreligie is een religie die aanspraak maakt op een universele waarheid.Daardoor zijn deze niet gebonden aan een bepaalde omgeving of etniciteit en kunnen zij zich wijd verspreiden. Andere karakteristieken worden echter soms ook meegenomen in het classificeren van een religie als een wereldreligie, zoals het historisch of filosofisch belang en het 'georganiseerd zijn' van de ... Een god of godheid (geslachtsneutraal; cfr. vrouwelijk godin) is een hypothetisch bovennatuurlijke entiteit die door gelovigen als machtig, ... De oude monotheïstische traditie die de drie Abrahamitische religies verbindt wordt door deze tradities teruggeleid tot de, naar verluidt, ... KBS, 2e druk 2007, hardcover gebonden (20x20 cm)188 blz.; vrijwel zo goed als nieuw ISBN 978-90-6173-897-8 Katia Mrowiec, Michel Klubler, Antopine Sfeir - God, Adonai, Allah: vragen over drie grote religies In je omgeving kom je allerlei godsdiensten tegen, ieder met hun eigen opvattingen, leefregels, gebeden en feesten. Er zijn drie grote godsdiensten die in één God geloven: het jodendom ... Eén God, drie religies (eBook) Hallo! Op zoek naar een Eén God, drie religies-boek geschreven door auteur H. Frijlink? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Het bijzondere van dit woordenboek is dat het de woorden niet alleen verklaart maar ook vergelijkt. Een God, drie religies (2e hands) EAN-code: 9789021142067-A Levertijd: Binnen 1 werkdag in huis! Dit boek is tweedehands en kan strepen of aantekeningen bevatten. Drie boeken over geloof als onzeker zoeken. ... is aan het alomtegenwoordige vooroordeel dat religieuze opvattingen 'ongefundeerd bijgeloof' zijn en geloof in God een kwestie van 'naïviteit of onaanvaardbare ... dat religies gemakkelijk tot geweld aanzetten en dat een seculiere samenleving anders en bovendien beter is dan ... Er zijn drie grote godsdiensten die in één God geloven: het jodendom, ... vragen over drie grote religies Je vindt dit artikel in Categorieën Christendom; Bijbels ... Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Frijlink, Herman - Eén God, drie religies / een vergeli...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Frijlink
DIMENSIE
11,96 MB
BESTANDSNAAM
Eén God, drie religies.pdf

OMSCHRIJVING

Het bijzondere van dit woordenboek is dat het de woorden niet alleen verklaart maar ook vergelijkt. De Abraham van het jodendom en het christendom is dezelfde persoon als de Ibrahim van de islam. Maar waar houdt de overeenkomst op en waar begint het verschil? Jodendom, christendom en islam verschillen diepgaand. Maar zijn de overeenkomsten niet even groot? Hoe komt het bijvoorbeeld dat zowel joden als christenen en moslims zich er op beroepen dat hun God de enige ware is? Dit soort vragen komt aan de orde in dit boek door 200 van de belangrijkste woorden uit de drie grote monotheïstische godsdiensten te verklaren en met elkaar te vergelijken: feesten, gewoontes, belangrijke personen, heilige boeken, heilige plaatsen, maar ook al-gemene religieuze woorden zoals gebed, cultus of ritueel. Bij elk lemma heeft de auteur zich afgevraagd in hoeverre de drie godsdiensten overeenkomen en waar ze verschillen. Vaak zijn die overeenkomsten al zichtbaar in de taal en in de geschiedenis. Daarom heeft de auteur niet alleen veel aandacht besteed aan de herkomst, de etymologie van de woorden die aan de orde komen, maar ook aan bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van heilige boeken als de Tenach, de Bijbel en de Koran of de geschiedenis van heilige plaatsen en gebouwen. Dat heeft als gevolg dat de lemma's veel langer zijn dan die in een gangbaar verklarend woordenboek. Toch is de tekst heel compact en leesbaar, omdat de auteur er in slaagt heel veel informatie samen te vatten in kort bestek. Elk lemma leest als een trein. De auteur hanteert een speelse schrijfstijl waarmee hij vreemde en moeilijke woorden en begrippen gemakkelijk toegankelijk maakt. Dit boek is geschikt voor een brede publieksgroep vanaf 12 jaar en ouder. Het is bestemd voor iedereen die het belang onderkent van godsdienst, in het bijzonder de relatie tussen jodendom, christendom en islam. Het is eveneens bij uitstek geschikt als hulpmiddel bij het godsdienstonderwijs. Vergelijking van godsdiensten kan een openbaring zijn voor iedereen die wil weten.

Wil je het boek lezen?Eén God, drie religies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Frijlink. Lezen Eén God, drie religies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN