Het lichtschip

Het lichtschip - Siegfried Lenz | Northernlights300.org

...rd-Holland Gemeente: Zaanstad Plaats: Zaandam Adres: Galjoenstraat 1 Postcode: 1503AN Inventarisatienummer: 06287 19048 Jaar ingebruikname: 1972 Architect: Waagmeester, D ... Héél véél info over basisschool Het Lichtschip in Ens ... ... .J. Huidige bestemming: kerk Monument status: geen In Amsterdam ligt één lichtschip, en dat is nu te koop: 'Trinity House Light Vessel No. 12'. Het is knalrood en heeft een vuurtoren van 12 meter hoog. Heel bijzonder drijvend erfgoed met een prijs van 1.750.000, euro. Het schip heeft een vaste ligplaats in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-Noord. Het lichtschip werd in tweeën gesneden e ... Het Lichtschip - Ens Noordoostpolder ... .750.000, euro. Het schip heeft een vaste ligplaats in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-Noord. Het lichtschip werd in tweeën gesneden en zonk. Vier van de elf bemanningsleden kwamen hierbij om het leven, drie overlevenden stierven later alsnog aan hun verwondingen. De Olympic zelf werd nog verschillende malen aangepast om met de tijd mee te kunnen gaan....

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Lenz
DIMENSIE
5,39 MB
BESTANDSNAAM
Het lichtschip.pdf

OMSCHRIJVING

Verankerd in de Oostzee heeft het lichtschip jarenlang andere schepen de weg gewezen. Nu zit het er bijna op, nog één laatste dienst. De zwijgzame kapitein Freytag heeft zijn onwillige zoon deze laatste keer meegenomen aan boord. En er staat het lichtschip nog meer bijzonder bezoek te wachten. Op zee treft de bemanning drie schipbreukelingen. Het blijken voortvluchtige, bewapende criminelen: de minzame, praatgrage schurk dokter Caspary en de twee broertjes Kuhl. Tussen de mannen aan boord van het lichtschip ontspint zich een waar kat-en-muisspel. De tegenpolen dokter Caspary en kapitein Freytag zijn aan elkaar gewaagd. Freytag probeert uit alle macht de rust te handhaven en deze laatste dienst zonder bloedvergieten tot een goed einde te brengen. Dat komt hem op zware kritiek van zijn zoon en zijn bemanning te staan. Siegfried Lenz (1926-2014) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans en won vele prijzen voor zijn oeuvre.

Wil je het boek lezen?Het lichtschip in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Lenz. Lezen Het lichtschip Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN