De vikingen

De vikingen - Tony Allan | Northernlights300.org

... Vikingen hielden ook schapen, koeien, geiten, varkens en kippen ... Psammos.nl - De Vikingen ... . De koeien gaven hun melk, vlees en leer. In de geschiedenisboeken van Groot-Brittannië zijn de Vikingen belangrijke figuren. Ze hadden daar dan ook veel invloed van de 8ste tot de 11de eeuw. De mannen uit het hoge noorden stichtten bijvoorbeeld de Ierse hoofdstad Dublin. Boek: De Vikingen. Leven, mythen en kunst. Door: Tony Allan De afbeelding hierboven laat een deel van een schilderij van Mårten Eskil Winge zien (afkomstig van Wikimedia Commons) Fout melden Meld een spelfout of feitelijke onjuistheid. PLUS: De Zweedse koning ging in 859 op reis en bereikte als ee ... Vikingen - Wikikids ... . PLUS: De Zweedse koning ging in 859 op reis en bereikte als een van de eerste Vikingen de Middellandse Zee. MIN: Hij wilde het machtige Rome plunderen, maar nam per ongeluk de Italiaanse stad Luni in. Wie tot de oudere generaties behoort, herinnert zich de kleurrijke schoolplaten waarop een woeste Viking met geheven hoofd staat te kijken naar de brand die zojuist is gesticht na de plundering van Dorestad in 834. In oude bronnen staat immers vermeld dat 'Dorestatus' in dat jaar en in 863 wordt 'bezocht' door een horde Vikingen. Maar zijn de Vikingen echt in Nederland geweest? De armen aten vooral pap van gerst of haver, gezoet met bessen of appels, want de Vikingen kenden geen suiker. Engelse bronnen beschrijven hen overigens als een stelletje vreetzakken. Tekst — De redactie Gepubliceerd op 18.3.15. URL copied to clipboard. Lees ook: Vikingen....

INFORMATIE

AUTEUR
Tony Allan
DIMENSIE
12,10 MB
BESTANDSNAAM
De vikingen.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek laat de glorierijke wereld van de Vikingen zien. Landschapsfoto's zorgen voor een authentieke sfeer in combinatie met de heldere afbeeldingen van kunstvoorbeelden. Goden, magie, offers en vele andere thema's komen tot uitdrukking in iconen, patronen, motieven en symbolen waarbij hun historische en spirituele betekenis wordt uitgelegd.

Wil je het boek lezen?De vikingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tony Allan. Lezen De vikingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN