Eigen vuur

Eigen vuur - Alaa al Aswani | Northernlights300.org

...s naar familie te brengen. Het wordt een gevaarlijke tocht dwars door de frontlinies ... Eigen vuur - Bibliotheek.nl ... . Vanaf ca. 13 jaar. boekverslag : eigen vuur. schrijver : karlijn stoffels . weetjes over de schrijver : 1. Stoffels studeerde Romaanse talen en Nederlandse studies aan de Universiteit van Leiden. 2. stoffels werkte als leraar Frans en vertaler. 3. Stoffels schrijft boeken en toneelstukken voor kinderen en toneelstukken. Eigen vuur Eigen vuur (ook vriendelijk vuur of vriendschappelijk vuur) is de munit ... Eigen vuur - Lezen is leuk ... . Eigen vuur Eigen vuur (ook vriendelijk vuur of vriendschappelijk vuur) is de munitie die op de eigen partij wordt afgevuurd in een oorlog. De laatste twee termen zijn eufemismen, evenals de Engelse friendly fire, hetgeen letterlijk "vriendelijk vuur" betekent, maar ook kan worden begrepen als "fire from friends". Met omgekeerd eigen vuur krijgt een overtreder een waarschuwing te zien als hij op een bondgenoot of de gijzelaar schiet. Dit gebeurt ook als een speler zijn unieke operatorgadget gebruikt om een teamgenoot pijn te doen (bijv. Maestro's Boze oog of de drone van Twitch). Bestel Eigen vuur van Karlijn Stoffels. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Defensie gaat schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de in Afghanistan omgekomen militairen Aldert Poortema (22) en Wesley Schol (20). Zij kwamen in januari 2008 om door eigen vuur in ......

INFORMATIE

AUTEUR
Alaa al Aswani
DIMENSIE
3,32 MB
BESTANDSNAAM
Eigen vuur.pdf

OMSCHRIJVING

In de straten van Caïro krioelt het anno 2010 nog altijd van mensen die worstelen met hun dagelijkse misère en hun vervlogen dromen en ambities, of van mensen die gewoon moeten vechten om een plaats in de wereld. Al Aswani zoomt in deze verhalen in op microniveau: op een familie, een klaslokaal of de relatie tussen een man en een vrouw. Zo is er het verhaal over een man die de gedachte aan een heerlijk bord bonen van zich af probeert te zetten, om maar lang genoeg te kunnen rouwen om zijn vaders dood. Of neem het kreupele jongetje dat erin slaagt een persoonlijke overwinning te halen uit wat objectief gezien een ramp is. Het zijn persoonlijke, menselijke verhalen, maar steeds met een universeel karakter tegen de achtergrond van het hedendaagse Caïro.Alaa al Aswani werd in 1957 in Caïro geboren en is opgeleid tot tandarts. Al Aswani vertrok in 1985 naar Chicago om er een universitaire opleiding tot tandarts te volgen. Het idee om daar te blijven was verleidelijk, maar hij koos er bewust voor in en over zijn vaderland Egypte te schrijven.Zijn boek The Yacoubian verscheen in 2007 in Nederlandse vertaling.

Wil je het boek lezen?Eigen vuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alaa al Aswani. Lezen Eigen vuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN