Journalistiek en ethiek.

Journalistiek en ethiek. - Leonie Breebaart | Northernlights300.org

... publieke omroep zendt bijna dagelijks documentaires uit, van eigen bodem of via aankoop verkregen ... Samenvatting boek 'Media-ethiek' / Journalistiek - Knoowy ... . Die laatste worden meestal 'kant en klaar' aangeleverd en uitgezonden en leiden niet snel tot een klacht. Maar onlangs kreeg de ombudsman een verbolgen mail van iemand die - volgens hem - 'verzeild raakte' in een 'onverholen partijdige' documentaire gemaakt door een van de ... Zo verdiep je je in de media-ethiek en volg je discussies over de grenzen van het journalistiek handelen. Onderwerpen zoals mediahypes, framing, spinning, complottheorieën, de constructie van betrouwba ... Journalistieke code | Raad voor de Journalistiek ... . Onderwerpen zoals mediahypes, framing, spinning, complottheorieën, de constructie van betrouwbaarheid en constructieve journalistiek komen allemaal aan bod. Vaardigheden. Je doet vaardigheden op die iedere journalist nodig heeft. De Raad buigt zich over de vraag of een journalist zijn werk zorgvuldig heeft gedaan en of met een publicatie de grenzen van journalistieke ethiek zijn overschreden. De uitspraken van de Raad zijn niet bindend, maar dragen wel bij aan de meningsvorming over journalistiek gedrag. Hierin leg je de basis voor het journalistieke vak. Met vakken als ethiek en Journalism Studies leer je wat nieuws is en hoe je nieuws verslaat. Ook ga je regelmatig op pad voor verslagen en interviews en doe je je eerste ervaringen op met verschillende media. Boeken over journalistiek en maatschappij lezen? Boeken over journalistiek en maatschappij koop je eenvoudig online bij bol.com Veelal gratis verzonden Ethiek en recht zijn met elkaar verbonden. Ethische afwegingen maak je zelf ...

INFORMATIE

AUTEUR
Leonie Breebaart
DIMENSIE
9,46 MB
BESTANDSNAAM
Journalistiek en ethiek..pdf

OMSCHRIJVING

Op 8 november 2019 organiseerde de Vereniging van Ethici in Nederland (VvEN) een zgn. interdisciplinaire ‘toekomstverkenning’, met als thema: ‘Journalistiek en Ethiek’. In tijden van nieuws, ‘nieuws’, nepnieuws of fake news en als voorlopig hoogte- of dieptepunt ‘deepfake’, is dat bepaald een actuele kwestie en voor de redactie van Filosofie & Praktijk aanleiding tot een themanummer, in samenwerking met de Vereniging van Ethici.Het thema wordt na deze inleidende pagina verder toegelicht en ingeleid door Jan Vorstenbosch (“Journalisten en ethici. Een nieuwe toekomst voor een moeizame relatie?”), waarna bijdragen volgen van Leonie Breebaart (“De digitale revolutie en de journalistieke ethiek: klem of kans voor de krant?”), Marcel Becker (“Journalistieke ethiek in het digitale tijdperk. Herijking nodig?”), Marcel Broersma (“Grensoverschrijdend gedrag in een digitaal speelveld. Over de legitimiteit van journalistiek”) en Sjoerd de Jong (“Objectief is iets anders dan neutraal”); allen deelnemers aan de bewuste ‘toekomstverkenning’.Cees Maris (“Selfie: Mijn seks is stuk”) en Ton Vink (“Minima Philosophica: Journalistiek en ethiek, de bescherming van/tegen journalisten”) vullen het thema aan vanuit de F&P-redactie.Patrick Delaere verzorgt een reviewartikel naar aanleiding van Beate Rösslers Autonomie. Een essay over het vervulde leven en Joachim Nieuwland zorgt voor een bespreking van Dieren in ons midden. Samenleven met dieren in het tijdperk van de mens van Jozef Keulartz. Een korte rubriek Signalementen besluit dit nummer van F&P.

Wil je het boek lezen?Journalistiek en ethiek. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leonie Breebaart. Lezen Journalistiek en ethiek. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN