De LEIFarts

De LEIFarts - Patrick Wyffels | Northernlights300.org

... die deze dokters op zich nemen, te midden van een maatschappelijk debat dat nooit zal stilstaan ... De LEIFarts - Veen Bosch & Keuning België ... . De pers over De LEIFarts 'De auteur verdient alle lof voor dit schitterend boek.' - Rix Pinxten (De agorakring) Via de kranten en televisie heeft u kunnen vernemen dat er recent een wetswijziging werd goedgekeurd die tot gevolg heeft dat de vijfjaarlijkse herbevestiging van de wilsverklaring niet langer noodzakelijk is: de wilsverklaring inzake euthanasie zal - zoals ook het geval is bij de andere wilsverklaringen - levenslang geldig blijven. De LEIFarts (Paperback). De LEIFarts 1e druk is een boek van Patrick Wyffels uitgegeven bij Ui ... LEIFartsen | LEIF ... . De LEIFarts (Paperback). De LEIFarts 1e druk is een boek van Patrick Wyffels uitgegeven bij Uitgeverij Houtekiet. ISBN 9789089241283 Bijna vijftien jaar... Geschreven bij De Lijfarts. Al vanaf de eerste bladzijde is het verhaal interesant. De schrijfwijze is makkelijk leesbaar en zeer gedetailleerd. Je volgt een heel deel van het leven van Muriel en leert ondertussen ook nog het een en ander over haar verleden. LEIFartsen en het LEIFartsenforum Doelstellingen. LEIF groepeert bijna 500 artsen (huisartsen en ziekenhuisartsen) over heel Vlaanderen die een opleiding volg(d)en i.v.m. de problematiek van euthanasie, beslissingen aan het levenseinde en die bovendien de mogelijkheden kennen van de palliatieve zorg in Vlaanderen. Recensie 'De LEIFarts' Door Gerbert Bakx. Het meest interessante aan het boek De LEIFarts.Of de weg naar een waardig levenseinde is ongetwijfeld het voorwoord en het nawoord, respectievelijk van de hand van Wim Distelmans en Jacinta De Roeck. Wim Distelmans heeft zich in de medische wereld ingezet voor palliatieve zorg en voor een waardig levenseinde. De LEIF...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Wyffels
DIMENSIE
3,88 MB
BESTANDSNAAM
De LEIFarts.pdf

OMSCHRIJVING

Bijna vijftien jaar na de stemming van de euthanasiewet blijft het onderwerp in de taboesfeer. Dit boek van dokter en LEIFarts Patrick Wyffels wil daar verandering in brengen. In een dertigtal verhalen vertelt Wyffels hoe hij zijn hele leven en carrière lang is omgegaan met de lijdende mens en met de dood. En vooral hoe hij als dokter en LEIFarts een bijdrage heeft geleverd om mensen die ondraaglijk leden - lichamelijk en/of psychisch - een waardig levenseinde te bezorgen. Hij vertelt over zijn eerste confrontaties met de dood als kind, en hoe die ervaringen ertoe geleid hebben dat hij geneeskunde ging studeren en huisarts werd. En hoe hij zich later aansloot bij LEIF, het Levenseinde Informatieforum, en zich actief ging inzetten voor lijdende patiënten en euthanasie ging toepassen. Wyffels beschrijft open en waarheidsgetrouw alle aspecten van de euthanasie, van de aanvraag tot de uiteindelijke uitvoering, en gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg. Verdriet, opluchting maar ook twijfel, het komt allemaal aan bod. Zo krijgt de lezer een inkijk in de spreekkamer van een LEIFarts en ook begrip voor de bijzondere taak die deze dokters op zich nemen, te midden van een maatschappelijk debat dat nooit zal stilstaan. Patrick Wyffels (1951) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en was daarna huisarts, lector aan het Centrum voor Huisartsgeneeskunde Antwerpen en assistent aan het Vaardighedenlabo van de Universiteit Antwerpen. Sinds 2012 is hij LEIFarts. Hij is auteur van verschillende wetenschappelijke werken, en heeft sinds 2010 een vaste verhalenrubriek in HuisartsNu over zijn praktijkervaringen. Die casussen inspireerden hem tot deze bundel over euthanasie, en over hoe hijzelf LEIFarts werd.

Wil je het boek lezen?De LEIFarts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Wyffels. Lezen De LEIFarts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN