Culturele Coryfeeën

Culturele Coryfeeën - Leo Rademaker | Northernlights300.org

...ademaker - Paperback. Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23 ... België - NRC ... .00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20 van de culturele psychiatrie en psychotherapie, deze nieuwe editie focust op de terugke-rende vragen die in het veld spelen, en vooral op praktische toepasbaarheid. We dragen dit handboek op aan Kees Laban en Fons van de Vijver, ieder op hun gebied voortrekker, boegbeeld en coryfee van de culturele psychiatrie en psychotherapie in Nederland. Globalisering bedreigt culturele en sociale rechten. Begin herfst lanceerde een illuster gez ... Culturele coryfeeën - bibliotheek.nl ... . Globalisering bedreigt culturele en sociale rechten. Begin herfst lanceerde een illuster gezelschap met de naam Inter Action Council na afloop van zijn vergadering in Noordwijk aan Zee het ... Lezersbrieven bevatten niet zelden veel meer wijsheid dan de voorspelbare politiek-correcte, Belgicistische editorialen, cursiefjes van gesubsidieerde culturele coryfeeën en hoogdravende essays van politiek activistische academici +++ Een kleine handgreep +++ 'Ik wil dat mijn dochter veilig naar de muziekschool kan fietsen' +++ 'Die discussie over Zwarte Piet was er te veel aan ......

INFORMATIE

AUTEUR
Leo Rademaker
DIMENSIE
7,13 MB
BESTANDSNAAM
Culturele Coryfeeën.pdf

OMSCHRIJVING

Tot het culturele erfgoed van Nederland behoren vele coryfeeën. In dit boek staan de grootheden Erasmus, Douwes Dekker, Couperus en Huizinga centraal. Opvallend is dat over de hier opgevoerde schrijvers bijzonder veel is geschreven, maar dat korte, substantiële biografieën - met uitzondering van Erasmus - vrijwel ontbreken. Van een bundeling van beknopte biografieën is zelfs in het geheel geen sprake, of het moest zijn het voortreffelijke Erflaters van onze beschaving van Jan en Annie Romein, in vier delen in 1947 uitgebracht en bevattend een 35-tal portretten van coryfeeën van diverse pluimage. Opvallend is echter dat in deze bundel wél Erasmus en Douwes Dekker worden beschreven, maar níet Couperus en Huizinga. Bovendien valt op dat door het echtpaar Romein weinig zicht wordt geboden op het werk van de behandelde literatoren. Dit boek vult deze leemte op, en laat een nieuwe groep lezers kennismaken met deze coryfeeën.Leo Rademaker is gepromoveerd socioloog. Hij redigeerde een aantal sociologische overzichtspublicaties en is auteur van Schets van de Nederlandse samenleving: ontwikkelingen en actualiteit (2007, 2012 - 2de druk).Deze publicatie is toegankelijk voor de geïnteresseerde leek, maar kan mogelijk ook aantrekkelijk zijn voor de student Nederlands en geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Culturele Coryfeeën in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leo Rademaker. Lezen Culturele Coryfeeën Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN