Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn

Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn - M. Kist | Northernlights300.org

... te Aldeboarn. Vlak voor de Reformatie bestonden er in Friesland meer dan honderd vrijlenen of prebenden ... Oranje Kruis Boekje - BESLIST.nl - Het grootste online ... ... . Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor het levensonderhoud van een priester, hebben ze zich voor het merendeel ontwikkeld tot studiefonds voor de familie van de stichter. Momenteel zijn er nog maar zon twintig van dergelijke Friese studiefondsen actief ... Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn: Ama ... Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn - M ... ... .nl. De online geschiedenisboeken specialist. Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn: Amazon.es: M. Kist: Libros en idiomas extranjeros Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor het levensonderhoud van een priester, hebben ze zich voor het merendeel ontwikkeld tot studiefonds voor de familie van de stichte Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn, M. Kist - Paperback - 9789087040291 | AKO boeken Buy Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn 01 by Kist, M. (ISBN: 9789087040291) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn. Martha Kist. ISBN: 9789087040291. Vlak voor de Reformatie bestonden er in Friesland meer dan honderd vrijlenen of prebenden. Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor het levensonderhoud... Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn - M. Kist Jouw boekenplank Wil ik lezen Bestel Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Compra Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Ien fan de âldste lienen yn Fryslân is it Kruis- of Doumaleen. Jancko Douwama wie nei alle gedachten de stichter fan It Lien en hy libbe fan ca. 1483-1533. Om in lien te stichtsjen moasten je de wearde fan in pachtbuorkerij ynbringe. It lien waard ek nei dizze buorkerij ferneamd, yn dit gefal Doumastate. Voor het eerst wordt zo de grafelijke geschiedenis van de Friese gebieden, en daarmee deels ook van Nederland en Noord-Duitsland, ... Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn. M. Kist. Prijs: € 19,00: Actuele bestsellers! € 21,99 € 24,90 € 7,50 € 22,50 € 25,00 € 20,99 € 20,00 € 20,00 € 12,99 Paperback Sociaal economische geschiedenis, 7 titels op voorraad, vanaf € 19,00 alleen bij geschiedenisboek-kopen.nl, de online geschiedenisboeken specialist. Het Boek Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn (ISBN:9087040296) geschreven door M. Kist bestel je op bruna.nl! Het Boek Geschiedenis van het Kruis- of D...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Kist
DIMENSIE
12,66 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn.pdf

OMSCHRIJVING

Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn 1e druk is een boek van M. Kist uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087040291 Vlak voor de Reformatie bestonden er in Friesland meer dan honderd vrijlenen of prebenden. Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor het levensonderhoud van een priester, hebben ze zich voor het merendeel ontwikkeld tot studiefonds voor de familie van de stichter. Momenteel zijn er nog maar zo n twintig van dergelijke Friese studiefondsen actief, waaronder enkele moderne stichtingen. Het Kruis- of Doumaleen, gevestigd te Aldeboarn, is een van de oudste Friese studielenen. Het zou zijn gesticht door de beroemde Friese vrijheidsstrijder Jancko Douwama (ca. 1483-1533).Martha Kist beschrijft de geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen vanuit de oorsprong en ontwikkeling van de Friese studielenen in het algemeen en in samenhang met de economische en sociaal-maatschappelijke veranderingen. Aan de hand van archiefmateriaal en interviews met bestuursleden en studenten geeft zij een mooi beeld van deze unieke stichting, die nog steeds springlevend is.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Kist. Lezen Geschiedenis van het Kruis- of Doumaleen te Aldeboarn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN