Vluchtelingen in de klas

Vluchtelingen in de klas - Vlaamse Onderwijsraad | Northernlights300.org

...hting over vluchtelingen. Centraal staat het persoonlijke verhaal vluchteling ... Vluchtelingenkinderen in de klas: 'Mijn team ziet hierin ... ... . Je kunt daardoor beter aansluiten op wat de nieuwkomers nodig hebben om zich thuis te voelen in de klas. Wat houdt de reis als vluchteling in? Gezinnen, alleenreizende kinderen en alleenreizende mannen vluchten sinds begin 2015 uit onder andere Syrië, Afghanistan, Irak en Pakistan naar Europa. Vluchtelingenwerk Nederland heeft gratis lespakketten samengesteld om het onderwerp vluchtelingen te behandelen in de klas. Ook War Child, Amnesty International en Unicef bieden gratis digitale lespa ... Schooltv: Nieuwsuur in de klas - Vluchtelingen in Europa ... . Ook War Child, Amnesty International en Unicef bieden gratis digitale lespakketten voor de basisschool aan. Doen. Bespreek de situatie in Somalië aan de hand van het Kinderrechtenverdrag (zie Praxisbulletin). Vluchtelingenkinderen in de klas Handreiking Praktische informatie en tips voor de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het (reguliere) basisonderwijs. K 56 K 5 Vluchtelingenkinderen ... koffieochtend voor ouders, sluiten het beste aan bij de behoefte van vluchtelingen-ouders. Als de klas plots wordt geconfronteerd met een lege stoel in de kl...

INFORMATIE

AUTEUR
Vlaamse Onderwijsraad
DIMENSIE
10,77 MB
BESTANDSNAAM
Vluchtelingen in de klas.pdf

OMSCHRIJVING

Vluchtelingen in de klas 1e druk is een boek van Vlaamse Onderwijsraad uitgegeven bij Garant Uitgevers. ISBN 9789053509531 Steeds meer vluchtelingen en asielzoekers komen naar ons land. Door het spreidingsbeleid kunnen ze overal in het land terechtkomen. De plaatselijke school moet vaak nog onwennig uitzoeken hoe ze de vluchtelingenkinderen het beste opvangt. Het zijn anderstalige nieuwkomers, die ook specifieke aanpassingsproblemen hebben. Maar menig leerkracht ondervindt dat er bij sommige kinderen blijkbaar meer aan de hand is. Met mondjesmaat komen allerhande, soms gruwelijke verhalen boven, of aan diverse signalen valt te merken dat het kind met ernstige verwerkingsproblemen te kampen heeft. Dit boek biedt de school en de schoolbegeleidingsdienst een voorzet tot een efficiënte aanpak. Het schoolteam in het algemeen en de klasleraar in het bijzonder kunnen een grote betekenis krijgen voor deze kinderen.

Wil je het boek lezen?Vluchtelingen in de klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vlaamse Onderwijsraad. Lezen Vluchtelingen in de klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN