Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie

Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie - H. Arts | Northernlights300.org

...erde in de Verenigde staten diverse cursussen over de bronnen van de westerse spiritualiteit en over hedendaagse mystiek ... De 141 beste afbeeldingen van poëzie -taal | Poëzie ... ... . in 1998 werd hij bekroond met de 'Prijs voor het religieuze oeuvre'. Boek in de kijker Spiritualiteit en de taal van de poëzie Zowel poëtische taal als religie zijn in de eerste plaats begaan met het 'mysterie'. Spiritualiteit en de taal van de poëzie Zowel poëtische taal als religie zijn in de eerste plaats begaan met het 'mysterie'. Zij proberen datgene wat eigenlijk niet in exacte woorden is te vatten toch enigzins ter sprake te brengen. Stream Her ... Spiritualiteit en de taal van de poezie - H. Arts - (ISBN ... ... . Zij proberen datgene wat eigenlijk niet in exacte woorden is te vatten toch enigzins ter sprake te brengen. Stream Herwig Arts Spiritualiteit en de taal van poëzie by Joop van der Elst from desktop or your mobile device. With your consent, we would like to use cookies and similar technologies to enhance your experience with our service, for analytics, and for advertising purposes. Poëzie is niet de verdubbeling van de werkelijkheid, maar de overstijging van de alledaagse wereld en de verwerkelijking van de onzichtbare, geheime of hogere werkelijkheid. Poëzie is de verhoging van de taal tot de poëtische taal die de volmaakte taal is, de taal van het ritme van de onzichtbare werkelijkheid, levend in het ritme van de adem, de hartslag, de seizoenen, de getijden en de ... moeilijke onderwerp: de samenharig van. kunst en spiritualiteit Religie en kunst In de beeldvorming is er in onze cultuur een grote kloof tussen poezie en religie. Poezie is een uiting van vrije verbeelding, religie van onvrije aanvaarding van waarheden. Orthodoxe gelovigen worden bij Multatuli gerepresenteerd door ds. Wawelaar en Droogstoppel. De 'jezuïet' is inmiddels de 70 voorbij. Hij brak bij het grote publiek door met zijn boek...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Arts
DIMENSIE
6,37 MB
BESTANDSNAAM
Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie.pdf

OMSCHRIJVING

Herwig Arts toont in zijn nieuwe boek welke rol het lezen van poëzie kan spelen in iemands zoektocht naar het religieuze, en dus uiteindelijk naar God. In dit boeiende essay speurt de auteur naar het wezen van de poëzie, en behandelt hij heel wat gedichten waarin het religieuze rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod komt. ;;;Deze kruisbestuiving tussen poëzie en spiritualiteit zal vele zoekers naar het transcendente en vele liefhebbers van poëzie aanspreken.;;;Dit nieuwe boek van jezuïet en spiritualiteitskenner Herwig Arts is zonder twijfel een aanrader voor fijnproevers!Zowel poëtische taal als religie zijn in de eerste plaats begaan met het 'mysterie'. Zij proberen datgene wat eigenlijk niet in exacte woorden is te vatten toch enigszins ter sprake te brengen. Herwig Arts toont in dit boek aan welke rol het lezen van poëzie kan spelen in iemands zoektocht naar het religieuze, en dus uiteindelijk naar God. De auteur richt zich daarbij op de betekenis van taal in het algemeen, en van poëtische taal in het bijzonder, en achterhaalt het wezen van de poëzie. Verder gaat hij, aan de hand van besprekingen van heel wat gedichten en dichters, in op poëzie waarin het religieuze rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod komt. Men heeft de mens 'ongeneeslijk religieus' genoemd. In vele gedichten wordt dit voor de onbevangen lezer spoedig duidelijk. Lang niet alle poëzie heeft het rechtstreeks over God, maar over God kan men op een niet-poëtische wijze uiteindelijk niet veel zeggen. Dit boek toont dit op overtuigende en inspirerende wijze aan.

Wil je het boek lezen?Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Arts. Lezen Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN