Koptisch textiel

Koptisch textiel - Robert Trevisiol | Northernlights300.org

... ingelijste collage van Koptisch textiel fragmenten met een versiering van florale elementen, vogels en menselijke afbeeldingen ... De 333 beste afbeeldingen van 103. Koptische Textiel ... ... . Afmetingen textielen : breed 30,5 cm-hoog 10,5 cm , breed 9,5 cm-hoog 11 Koptisch textiel (Paperback). Een geïllustreerde publicatie die deze unieke verzameling Egyptische weefsels uit de late oudheid prachtig in beeld... Jacqueline LAFONTAINE-DOSOGNE, Daniel DE JONGHE, Koptisch textiel, Brussel 1988, KMKG Deze publicatie belicht de mooie verzameling Koptisch textiel van de KMKG en geeft eveneens vakkundige uitleg over de technologische aspecten van deze merkwaardige weefsels. Sierfragment met een dubbel register bloemknoppen, die langs beide zijden door twee vervlochten ranken in blauw-groen omkader ... Koptische weefsels - Wikipedia ... . Sierfragment met een dubbel register bloemknoppen, die langs beide zijden door twee vervlochten ranken in blauw-groen omkaderd worden. Ze worden telkens afgewisseld door steeltjes waartussen, in een cirkeltje, gestileerde vogels op een zwarte achtergrond staan. Koptisch Textiel direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De term 'Koptisch textiel' wordt gebruikt voor weefsels die gevonden zijn in Egyptische graven uit de Romeinse, Koptische en vroeg-islamitische perioden (ca. 2e-9e eeuw na Chr.). In de eerste eeuwen van deze periode was het de gewoonte om doden in hun dagelijkse kleding te begraven. Katoen, wol en huiden. De geschiedenis van Katoen Natie begint bij het verhandelen van deze grondstoffen. Momenteel levert de groep Katoen Natie havenactiviteiten en logistieke diensten in tal van andere sectoren, maar de link met oorspronkelijke bed... De term 'Koptisch textiel' wordt gebruikt voor weefsels die gevonden zijn in Egyptische graven uit de Romeinse, Koptische en vroeg-islamitische perioden (ca. 2e-9e eeuw na Chr.). In de eerste eeuwen van deze periode was het de gewoonte om doden in hun dagelijkse kleding te begraven. Koptisch textiel in het Teseum te Tongeren. In het tweede halfjaar van 2018 vond er een tentoonstelling plaats van een tachtigtal Koptische voorwerpen van de Phoebus Foundation in de schatkamer van het Teseum te Tongeren. Het betrof ambachtelijke voorwerpen zoals kledij, weefsels en gereedschappen. De Koptisch-Orthodoxe Kerk (Koptisch: ti.eklyseya en.remenkimi en.orthodoxos ente alexandriasis) is een van de oriëntaals-orthodoxe kerken.Zij is de belangrijkste christelijke kerk van Egypte met zetel in Caïro.De geschiedenis van deze kerk gaat terug t...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Trevisiol
DIMENSIE
7,31 MB
BESTANDSNAAM
Koptisch textiel.pdf

OMSCHRIJVING

Een geïllustreerde publicatie die deze unieke verzameling Egyptische weefsels uit de late oudheid prachtig in beeld brengt. De collectie bestaat uit textielfragmenten van kledingstukken, voornamelijk tunica's, en interieurstoffen, waaronder kussens, bedspreien, gordijnen, tapijten en tafellakens. De meer dan 200 stuks getuigen van een enorme verscheidenheid aan technieken en stijlen, een schitterende en uitzonderlijke kleurenpracht en zeer verfijnde weefsels gedecoreerd met prachtige motieven en figuren in legwerk.

Wil je het boek lezen?Koptisch textiel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Trevisiol. Lezen Koptisch textiel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN