Spiritualiteit En Zingeving In De Gezondheidszorg

Spiritualiteit En Zingeving In De Gezondheidszorg - J. Bouwer | Northernlights300.org

... verpleegkundigen en sociaal werkers. Datum: 25 januari 2018 Tijd: 13 ... Zoektocht naar zingeving | De Volkskrant ... .00 - 17.00 uur (inloop 12.30 uur) Plaats: De Lindeboom, Lindeboomsweg 1A, 7433 BH Schalkhaar Er is toenemend aandacht voor zingeving in de gezondheidszorg. Zingeving gaat over de vraag Review of the book Spiritualiteit en Zingeving in de Gezondheidszorg, J. Bouwer, 2004. / Nauer, D. In: Zin in Zorg, Vol. 6, 2004, p. 16-17. Research output: Contribution to journal › Book/Film/Article review › Other research output Het taboe is van het geloof en er is een grotere belangstelling voor spiritualiteit en zingevingsvraagstukken. Maar ... rol van islamitische gebedsgenezers in de westerse gezondh ... Opleiding Spiritualiteit & Zingeving | Academie ... . Maar ... rol van islamitische gebedsgenezers in de westerse gezondheidszorg. De VVD is verdeeld over het nut ... in Nederland (1966), Secularisatie in Nederland 1966-1991 en Secularisatie en alternatieve zingeving in ... Zingeving en spiritualiteit: een uitdaging voor therapie en zorg Walter Krikilion ... GGZ, geldt ook voor de algemene gezondheidszorg en voor hulpverlening en welzijnszorg. Over de termen zingeving in spiritualiteit is doorlopend discussie: zingeving stuit op verzet omdat het een eenzijdige nadruk zou leggen op cognitieve processen, en spiritualiteit zou te religieus en zweverig zijn. Tussen de 55 jaar en de 70 jaar neemt de spiritualiteit sterk toe (zie fig). Bij vrouwen is die toename sterker dan bij mannen. Er is een correlatie tussen religie op jongere leeftijd en op latere leeftijd, in die zin is het 'jong geleerd, oud gedaan'. Mensen van 65 jaar zijn meer gelovig dan jongeren en ook meer actief daarin. Verpleegkundigen mogen meer aandacht hebben voor zingeving in de zorg, vindt verpleegkundige en filosoof Bart Cusveller. Hij is ontwikkelde samen met lector Rene van Leeuwen en collega Aliza Damsma van hogeschool Viaa een training voor verpleegkundigen van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Onderwijs en Gezondheidszorg Maart 2013 Jaargang 37 Nummer 2 pp. I-IV Auteur(s) Anneke Pullen, Rudolf Schaaf. Over de auteur(s) Anneke Pullen en Rudolf Schaaf zijn beiden docent verpleegkunde en lid van de kenniskring 'Zorg en spiritualiteit' aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle....

INFORMATIE

AUTEUR
J. Bouwer
DIMENSIE
5,44 MB
BESTANDSNAAM
Spiritualiteit En Zingeving In De Gezondheidszorg.pdf

OMSCHRIJVING

In de bundel Spiritualiteit en zingeving in de gezondheidszorg wordt het thema vanuit verschillende perspectieven benaderd: onder meet theologisch, filosofisch, organisatorisch, ethisch, medisch, verpleegkundig en juridisch. De bijdragen gaan over het verschijnsel spiritualiteit, interactie tussen zorgvrager en zorgverlener, beleid en kwaliteit, de spiritualiteit van de professional, en de plaats van spiritualiteit en meditatie in de begeleiding van mensen met kanker.

Wil je het boek lezen?Spiritualiteit En Zingeving In De Gezondheidszorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Bouwer. Lezen Spiritualiteit En Zingeving In De Gezondheidszorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN