De geschiedenis van corporate governance

De geschiedenis van corporate governance - Paul Frentrop | Northernlights300.org

... is de term waarmee wordt aangegeven met welke verschillende belangen de ondernemingsleiding bij het opstellen en uitvoeren van beleid rekening dient te houden ... De geschiedenis van corporate governance | BUKU - Study ... ... . De 40 aanbevelingen van de Commissie Peters en de in 2003 verschenen Nederlandse Corporate Governance Code hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van corporate ... De problemen van aandeelhouders nu, verschillen niet wezenlijk van de problematiek van de eerste beleggers in de Verenigde Oost-Indische Compagnie, zo laat Paul Frentrop zien in De geschiedenis van corporate governance. Een uiterst leesbaar boek over opkomst en ondergang van ondernemingen, en over winnaars en verliezers. Buy De geschiedenis van corporate governance: van VOC ... bol.com | De geschiedenis van corporate governance (ebook ... ... . Een uiterst leesbaar boek over opkomst en ondergang van ondernemingen, en over winnaars en verliezers. Buy De geschiedenis van corporate governance: van VOC naar 21e eeuw (Nyenrode University Press) 01 by Frentrop, Paul (ISBN: 9789023251095) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. De aandeelhouders van de in 1602 opgerichte Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) kregen letterlijk 'waar' voor hun geld. De dividenduitkering in 1611 vond, bij gebrek aan liquide middelen, grotendeels plaats in peper en foelie. Ze waren woedend. Ook het feit dat de bewindvoerders van de VOC geen verantwoording over hun beleid aflegden of mededelingen over de […] Het begrip corporate governance werd voor 1977 niet gebruikt. De voorloper van corporate governance is corporate control, waar het ging over de rol van aandeelhouders bij de controle van overnames van bedrijven. Corporate governance gaat verder dan alleen controle bij overnames. Corporate governance Opdrachtgevers ... De geschiedenis van de RET gaat terug tot 1878. Van paardentram tot metro, hybride bus en Fast Ferry. Paarden- en stoomtrams (RTM) Ooit zijn we begonnen met een paardentram. De geschiedenis van corporate governance (e-boek) door Paul Frentrop, EAN 9789023251101....

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Frentrop
DIMENSIE
3,27 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis van corporate governance.pdf

OMSCHRIJVING

Alles wat we nodig hebben wordt gemaakt door ondernemingen. Maar wat zijn dat voor organisaties? Hoe worden ze bestuurd?En wat heeft de beurs daarmee te maken, waar de koersen omhoog en omlaag gaan? Wat doen aandeelhouders eigenlijk? Wie houdt er toezicht op de bestuurders van grote ondernemingen en hoe komt het dat er zo vaak in de krant valt te lezen dat ondernemingen met hun cijfers hebben gesjoemeld?De problemen van aandeelhouders nu, verschillen niet wezenlijk van de problematiek van de eerste beleggers in de Verenigde Oost-Indische Compagnie, zo laat Paul Frentrop zien in De geschiedenis van corporate governance. Een uiterst leesbaar boek over opkomst en ondergang van ondernemingen, en over winnaars en verliezers. Ook zien we hoe de kleinschalige aandeelhouder in de loop van de tijd plaatsmaakt voor grote institutionele beleggers en wat dat voor gevolgen heeft.In dit historisch overzicht toont Paul Frentrop het fascinerende samenspel tussen politiek, regelgeving en (kapitaal)markt door de jaren heen. Een boek met waardevolle inzichten.Paul Frentrop (1954) is hoogleraar corporate governance & capital markets aan Nyenrode Business Universiteit. Hij onderzoekt de geschiedenis van het bedrijfsleven en heeft als adviseur van particuliere aandeelhouders, grote institutionele beleggers en commissarissen vele jaren van ervaring met de praktijk van ondernemen en alles wat daarbij mis kan gaan.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis van corporate governance in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Frentrop. Lezen De geschiedenis van corporate governance Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN