Laudanum

Laudanum - Henk van Kalken | Northernlights300.org

...t all of the opium alkaloids, including morphine and codeine ... laudanum - English-Spanish Dictionary - WordReference.com ... .Laudanum was historically used to treat a variety of conditions, but its principal use was as a pain medication and cough suppressant. Laudanum is net als opium zeer verslavend. In grote dosissen was laudanum gevaarlijk. Verbod. De productie en export van opium werd in 1919 bij de eerste Opiumwet verboden. De tweede Opiumwet, die stamt uit 1928, verbood ook het bezit. Met opium werd ook het laudanumgebruik aan banden gelegd. ... laudanum | Definition & Recipe | Britannica ... . Met opium werd ook het laudanumgebruik aan banden gelegd. Anno nu wordt laudanum niet meer gebruikt. Oude kruidenrecepten: Laudanum liquidum Sydenhami Laudanum, een naam die je door de eeuwen heen in alle kruiden- en apothekersboeken terugvindt, is niets minder dan een kruidenmengsel op basis van opium, Papaver somniferum. Laudanum, originally, the name given by Paracelsus to a famous medical preparation of his own, composed of gold, pearls, and other items but containing opium as its chief ingredient. The name either was invented by Paracelsus from the Latin laudare ("to praise") or was a corrupted form of ladanum (from the Persian ladan), a resinous juice or gum obtained from various kinds of the Cistus shrub. Laudanum became widely used throughout Victorian society as a medicine, and soon many writers, poets, and artists (along with many ordinary people) became addicted. Bram Stoker, Charles Dickens ... Laudanum Het woord Laudanum is teru...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk van Kalken
DIMENSIE
4,12 MB
BESTANDSNAAM
Laudanum.pdf

OMSCHRIJVING

'Door de kierende luiken, waarvan er één scheef hing, ontsnapten de klanken als de geur van subtiele, kringelende wierook, zinnenprikkelend en zacht doordringend. Derk sloot zijn ogen en nam deze klanken in zich op, niet als afzonderlijk gespeelde noten, maar als een soepele, warme eenheid van zuiver geluid. Hij ademde diep in door zijn neus, alsof hij deze klanken ook nogwilde ruiken.'Overmand door liefdesverdriet vlucht Derk naar Spanje. Hij vindt daar twee nieuwe liefdes.Een oude, verfomfaaide klassieke gitaar komt op wonderlijke wijze in zijn bezit. Hierop kan hij vreemd genoeg de moeilijkste stukken zonder problemen en met bezieling spelen. Maar tegelijkertijd lijkt hij de grip op zijn eigen leven te verliezen.Er huist iets in de gitaar, talentvol, destructief en krankzinnig, dat Derk steeds meer in zijn macht krijgt.De andere nieuwe liefde is de mooie Engelse Gwynne, die hij - toevallig? - ontmoet in een Spaanse kroeg. Als Gwynne er achter komt in welk gevaar Derk zich bevindt, doet ze er alles aan om hem te redden. Met de hulp van een voormalige ex-verslaafde prostituee, een echte Tibetaanse Lama en de beste vriend van Derk probeert ze het kwaad te stoppen.Klassieke gitaarmuziek, spiritualiteit, liefde, vriendschap, Tibetaans boeddhisme en milde horror vormen de achtergrond waartegen dit verhaal zich afspeelt. Een verhaal dat zo beschreven wordt, dat de lezer zich af zal vragen of het hem ook zou kunnen overkomen.Na zijn autobiografische debuut kreeg Henk van Kalken (1945) de smaak te pakken en schreef dit gefantaseerde verhaal, waarin veel aspecten uit het leven van de schrijver een rol spelen. Hij heeft door de jaren heen veel verschillende dingen gedaan. Na een gevarieerd arbeidsverleden, o.a. bij de koopvaardij en in de grafische branche, werkte hij als arbeidsbemiddelaar en (bijstands)maatschappelijk werker. Daarnaast was hij zelfstandig hypnotherapeut. Op dit moment schrijft hij columns en doet interviews voor een lokaal blad in Drenthe.

Wil je het boek lezen?Laudanum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk van Kalken. Lezen Laudanum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN