Het Modemuseum

Het Modemuseum - Dirk Lauwaert | Northernlights300.org

...s van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 18 uur ... Mode Museum België Modemuseum Antwerpen + 1 review ... ... . Tijdens de eerste donderdag van de maand is het Modemuseum van 10 tot 21 uur geopend. Op maandag is het Modemuseum gesloten. Het Modemuseum is gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari. De deuren van het ModeMuseum in Antwerpen sloten afgelopen weekend de deuren en zullen pas weer in 2020 opengaan. Het statige gebouw in het centrum van de Scheldestad zal de komende tijd flink onder handen worden genomen in het kader van renovatie- en uitbreidingswerken. Het Modemuseum in Hasselt is gehuisvest in een groot, h ... ModeMuseum Antwerpen - Wikipedia ... . Het Modemuseum in Hasselt is gehuisvest in een groot, historisch pand en kosten noch moeite zijn gespaard om de inrichting op te fleuren. De ruimtes zijn voorzien met grote foto's op de muur die naadloos overgaan in het interieur, achtergrondmuziek en vast tapijt dat wonderwel … Officiële website van de stad Antwerpen met online dienstverlening (e-loket en afspraken maken), praktische informatie (contactgegevens en openingsuren), nieuws op maat, stadsplan, vrijetijdskalender en vacatures. Vind de beste selectie het modemuseum fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit het modemuseum voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.com Je reservering is (pas) bevestigd zodra je een bevestiging ontvangt van het Retrospective Mode Museum . Heb je vragen over je reservering? Neem contact op via: + 32 (0)475 / 64 28 32. [email protected] Deutsch: Modemuseum | Bekijk of het der of die Modemuseum is. Français: Musée de la Mode | Bekijk of het Le o La Musée de la Mode is. Jou of jouw: jouw modemuseum Buigings-e: Mooi of mooie modemuseum Groot of grote modemuseum Half of halve modemuseum Grappig of grappige modemuseum Leeg of lege modemuseum leuk of leuke modemuseum Vet of vette ... Het ModeMuseum is gelegen aan de Nationalestraat, de winkelstraat waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen in de prachtige showrooms van alle grote (Belgische) namen. ModeNatie Het ModeMuseum Provincie Antwerpen (zoals het officieel heet) is een voortzetting van het voormalige Provinciale Kostuum- en Textielmuseum in Oelegem en is sinds 2002 gevestigd in het gebouw de ModeNatie. In het kader van Tijdelijk Modemuseum organiseert Het Nieuwe Instituut in samenwerking met Stripped Fashion de Rotterdamse première van de onthullende film The True Cost over het ware verhaal dat achter onze kleren schuilgaat. Sinds 2002 heeft Antwerpen een echt modecentrum: ModeNatie. In dit unieke pand in het hart van historisch Antwerpen hebben het Flanders Fashion Institute, het ModeMuseum en de Mode Academie onderdak gevonden. Het Mode...

INFORMATIE

AUTEUR
Dirk Lauwaert
DIMENSIE
5,68 MB
BESTANDSNAAM
Het Modemuseum.pdf

OMSCHRIJVING

Het ModeMuseum Provincie Antwerpen, of kort ook wel MoMu, opent op 21 september 2002 met een presentatie van de collectie. De bijbehorende publicatie is geen collectieboek geworden, noch een tentoonstellingscatalogus. Liever wilden de scheppers van dit museum van de gelegenheid gebruik maken om in deze publicatie de eerste krijtlijnen van het museum en hun visie op mode uit te tekenen. Hierbij vonden ze het belangrijk om niet enkel hun eigen signatuur voor te stellen, maar om ook andere stemmen aan bod te laten komen. Zo worden de bijdragen over de MoMu-collectie (Frieda Sorber/Linda Loppa) aangevuld met korte statements van intendanten en curatoren die kunnen terugblikken op een jarenlange ervaring met het tentoonstellen en verzamelen van kledij/mode. Verder schreef Dirk Lauwaert een algemene filosofische omkadering van het fenomeen mode, terwijl Agnes Goyvaerts een beknopt overzicht van de Belgische mode in de laatste twintig jaar schetste. Kristiaan Borret sluit af met een tekst over het werk van Marie-Josè Van Hee, die tekende voor de architectuur van het nieuwe huis: de ModeNatie.

Wil je het boek lezen?Het Modemuseum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dirk Lauwaert. Lezen Het Modemuseum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN