Borstkanker

Borstkanker - none | Northernlights300.org

... in een zo'n vroeg mogelijk stadium wordt vastgesteld ... Behandeling borstkanker - UMCG ... . Maar hoe ontdek je borstkanker? Het is belangrijk om je te bedenken dat veel afwijkingen of symptomen in de borst geen kanker zijn. Borstkanker is een kwaadaardige tumor die in de borst ontstaat. Borstkanker kan op alle plaatsen in de borst ontstaan. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Bij borstkanker kunnen de borsten er anders uitzien of anders aanvoelen dan normaal. Soms is een knobbeltje te voelen, maar dat hoeft ze ... Borstkanker | NHG-Richtlijnen ... . Soms is een knobbeltje te voelen, maar dat hoeft zeker niet altijd. Borstkanker bij vrouwen Types van borstkanker. Zoals gezegd bestaat er niet één enkele borstkanker. Hieronder vind je de belangrijkste types van borstkanker.. Ductaal carcinoom in situ (DCIS) Deze vorm van borstkanker ontwikkelt zich in de melkkanalen (ductus).Omdat de kankercellen nog niet uitgezaaid zijn naar de omliggende borstweefsels, is ook het risico op uitbreiding naar de lymfeklieren of naar andere ... Borstkanker is daarmee de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen: in 2016 kregen in ons land 105 mannen de diagnose borstkanker. Het risico op borstkanker is voor een vrouw echter ongeveer 100 keer groter dan voor een man. Borstkanker is de meest voorkomende maligniteit bij Nederlandse vrouwen. De kans dat een vrouw gedurende haar leven invasieve borstkanker of ductaal carcinoma in situ (DCIS) krijgt, is ca. 12% (1 op de 8 vrouwen). In Nederland werd in 2015 bij 14.551 vrouwen invasieve borstkanker en bij 2.548 vrouwen DCIS gediagnosticeerd. dossier Borstkanker is een woekering van kwaadaardige cellen die zich hebben ontwikkeld vanuit normale borstcellen. Borstkanker die enkel in de borst aanwezig is, doodt niet. Borstkanker kan alleen dodelijk worden als de cellen zich hebben verspreid (uitgezaaid) naar andere delen van het lichaam. Als het gezwel niet wordt verwijderd of bestraald, zullen de kankercellen steeds verder ... Hormonale borstkanker. Borstkanker kan hormoongevoelig of hormoon-ongevoelig zijn. Hormoongevoelig betekent dat hormonen de tumor kunnen stimuleren om te groeien en te delen. Wanneer hormonen de mammacarcinoom niet kunnen laten groeien en delen, is de kanker hormoon-ongevoelig. Voor de behandeling van borstkanker is dit belangrijk om te weten. Borstkanker is goed te genezen als de ziekte op tijd wordt ontdekt. Mogelijke behandelingen zijn een operatie, bestraling, chemotherapie, antihormoonbehandeling en het afremmen van een groei-eiwit. Welke behandelingen u krijgt, kiest u samen met de specialist in het ziekenhuis. Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Borstkanker kan zich na een tijd uitbreiden naar ande...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
5,55 MB
BESTANDSNAAM
Borstkanker.pdf

OMSCHRIJVING

De diagnostiek en behandeling van borstkanker is een complexe medisch-verpleegkundige discipline met over de laatste jaren een snelle en belangrijke evolutie qua diagnostische en therapeutische technieken. Ook in de nabije toekomst worden in de diagnostiek en behandeling van borstkanker belangrijke veranderingen verwacht. Deze uitgave geeft in het kort een overzicht van de huidige stand van zaken op gebied van een aantal aspecten van diagnostiek, behandeling en begeleiding van borstkankerpatiënten. Deze gegevens zijn gebaseerd op, op het ogenblik van verschijnen, meest recente wetenschappelijke gegevens. Voor verdere informatie kan u steeds terecht op de website borstkanker.net.

Wil je het boek lezen?Borstkanker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Borstkanker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN