(On)gewenste immigratie?

(On)gewenste immigratie? - Alexandra Lens | Northernlights300.org

...het een beetje slechter begon te gaan, werden ze uitgewezen ... immigranten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl ... . De Marokkaanse aanwezigheid in België in het interbellum kende daarom vier fazen: ... Ook de immigratie door gezinshereniging nam in deze periode af. Na 1985 begon ze echter weer toe te nemen. Immigratie, een positieve of een negatieve invloed op de Nederlandse samenleving? In de voorgaande hoofdstukken is gebleken dat er al vanaf 1500 sprake is van immigratie. Vanuit veel verschillende landen over de hele wereld zijn ... bol.com | Het immigratietaboe, Joost Niemoller ... ... . Vanuit veel verschillende landen over de hele wereld zijn er mensen naar Nederland gekomen. Ze kwamen om verschillende redenen naar Nederland toe. U mocht het niet weten maar u weet het nu lekker toch. De *kuch* grove schatting van Wilders klopt als een bus: de massa-immigratie van niet-westerse immigranten kost Nederland een whopping 7,2 miljard euri PER JAAR (op basis van een migratiesaldo van 25000 niet-westerse biculturelen per jaar plus zelfde aantal nakomelingen). Een en ander blijkens solide onderzoek van het onafhankelijke dus ... Immigratie. Immigratie is in de vestigingslanden te onderzoeken via passagierslijsten en naturalisatiedossiers. Om informatie te vinden over de immigratie en naturalisatie is het vaak nodig om te zoeken in nationale archieven van het land waar men naar toe ging. Ook de websites Ancestry en Familysearch bieden migratiebronnen online aan. Home > Immigratie > Spoedsituaties Immigratie > Inreisverbod en ongewenstverklaring. Inreisverbod of ongewenstverklaring door IND. De IND beslist over toelating tot Nederland. De IND kan daarbij niet alleen een verblijfsaanvraag afwijzen of intrekken....

INFORMATIE

AUTEUR
Alexandra Lens
DIMENSIE
9,71 MB
BESTANDSNAAM
(On)gewenste immigratie?.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek beschrijft het ontstaan van het Belgisch beleid inzake gezinshereniging en de evolutie ervan tot 1980.Gezinshereniging betekent dat een buitenlander die in België verblijft, zich laat vervoegen door zijn gezin. Meestal wordt die hereniging voorgesteld als een praktijk van na de arbeidsimmigratiestop van 1974. Het is inderdaad in de jaren 1970 dat migratie om familiale redenen de belangrijkste vorm van immigratie in België wordt, maar het fenomeen bestaat al sinds het einde van de jaren 1920. Ook voor de jaren 1970 beïnvloedde gezinshereniging het migratiebeleid en kon ze zelfs voor problemen zorgen, zoals blijkt uit dit boek.Deze publicatie is de eerste historische monografie over gezinshereniging in België.Ze besteedt bijzondere aandacht aan de totstandkoming van het beleid, aan de actoren en factoren die daarop een invloed hadden en aan de problematisering van de gezinshereniging. Bovendien worden de historische ontwikkelingen geplaatst tegenover het hedendaagse kader.Dit werk werd bekroond met de Prijs 2013 van GCIS – Fethullah Gülen Chair for Intercultural Studies.

Wil je het boek lezen?(On)gewenste immigratie? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alexandra Lens. Lezen (On)gewenste immigratie? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN