Het rusthuis

Het rusthuis - A. Debosschere | Northernlights300.org

... rusthuis te betalen. ©Belpress.com Andere inkomsten zoals huur en financiële inkomsten moeten dat gat dichten ... rusthuis - WikiWoordenboek - Wiktionary ... . Het moeten loslaten van het "zelf" zorgen voor de persoon die ze graag zien en die naar het rusthuis gaat, de angst dat men in het rusthuis niet goed genoeg zal zorgen voor zijn dierbare. De zorg die vaak anders gebeurt dan wat men tot nu toe gewoon was bijv. vroeger in bed gaan, ... Benoit woont ondertussen drie jaar in het rusthuis, waar hij en zijn vrouw al een maand geen bezoek mogen ontvangen. "We hebben geen kinderen, maar mijn jongere broer Pierre kwam wel geregeld op ... Het Binnenhof ligt vlakbij h ... Overzicht. Hoe goed zijn de rusthuizen in uw gemeente ... ... . "We hebben geen kinderen, maar mijn jongere broer Pierre kwam wel geregeld op ... Het Binnenhof ligt vlakbij het dorpscentrum van Merksplas. Het is een volledige nieuwbouw met een zeer ruime en sfeervolle accommodatie. Met respect voor ieders eigenheid wil het Binnenhof een rijk gemeenschapsleven stimuleren en van het rusthuis een open huis maken.Het woonzorgcentrum is door de overheid erkend en biedt opvang aan 65 senioren met een zekere zorgbehoevendheid....

INFORMATIE

AUTEUR
A. Debosschere
DIMENSIE
4,54 MB
BESTANDSNAAM
Het rusthuis.pdf

OMSCHRIJVING

Het rusthuis 1e druk is een boek van A. Debosschere uitgegeven bij Garant Uitgevers. ISBN 9789044117530 Rusthuizen zijn nog steeds te onbekend, en dus onbemind. Verneemt men er in de media iets over, dan is dit vaak naar aanleiding van een negatieve gebeurtenis als een plotse sluiting, een geval van verwaarlozing of roekeloos winstbejag. Het doet ouderen, hun familieleden en dienstverleners vaak negatief staan tegenover de verhuizing naar een rusthuis.Dit boek wil bijdragen tot een juistere beeldvorming van het leven in het rusthuis. Het schetst hoe hedendaagse rusthuizen streven naar een kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening. Het zijn immers niet alleen de inrichting van het rusthuis, de maaltijden en de vriendelijkheid van het personeel die de kwaliteit van het rusthuis uitmaken. Ook het respect voor de privacy en de autonomie, de animatie, de informatie-verstrekking, het wooncomfort en de relatie met de familie, de buurt en de wereld zijn belangrijke kwaliteitsaspecten.Een ander thema van het boek is het wettelijke kader, met onder meer de onderhoudsplicht, de betaling van het rusthuis, de OCMW-tussenkomst en de wederzijdse rechten en plichten.Met dit boek wil het Platform Home-Info kandidaat-rusthuisbewoners, hun familie en dienstverleners informeren over alle elementen die bij het kiezen van een rusthuis doorslaggevend kunnen zijn. Ook als de betrokkene al in het rusthuis woont, bevat dit boek heel wat bruikbare informatie. Kennis van het rusthuis en het wettelijke kader maakt mensen sterker wanneer zij in dialoog treden met het personeel en de directie van het rusthuis.

Wil je het boek lezen?Het rusthuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Debosschere. Lezen Het rusthuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN