De avond is ongemak

De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld | Northernlights300.org

...er omgaan met het verlies. De avond is ongemak doet natuurlijk ook denken aan Dorsvloer vol confetti, omdat het in beide boeken over een strenggelovig gezin gaat ... De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld - (ISBN ... ... . Ik vind dit altijd moeilijke boeken, omdat zoveel erin voor mij herkenbaar is en ook omdat er vaak een bepaald beeld van gelovige mensen (en boeren) wordt neergezet die niet altijd fijn is, maar waarvan ik wel kan begrijpen dat het beeld er is. 'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Do ... Recensie Mieke: De avond is ongemak - NCRV-gids ... . 'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Ja, die taal. De grootste attractie van De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is, dat heb je algauw door, de manier waarop het verteld wordt. De uitbundige associaties, de woest ... De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld - Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20 De avond is ongemak. Opzij | 6 juli 2018 | God is minder op 'de zaak' Trouw | 3 februari 2018 | Yolanda Entius Grenzeloze fantasie. De Telegraaf | 9 april 2018 | Lies Schut Offers verzinnen om de dood te bezweren In dat jaar verscheen de roman De avond is ongemak, die in de loop van het jaar een bestseller werd. De Engelse vertaling The Discomfort of Evening kreeg een plaats op de shortlist van de International Booker Prize 2020. Fantoommerrie, de tweede dichtbundel, verscheen in februari 2019 en won de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2020. "De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies....

INFORMATIE

AUTEUR
Marieke Lucas Rijneveld
DIMENSIE
4,84 MB
BESTANDSNAAM
De avond is ongemak.pdf

OMSCHRIJVING

"De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen.Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel "Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut.

Wil je het boek lezen?De avond is ongemak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marieke Lucas Rijneveld. Lezen De avond is ongemak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN