De levende Koran

De levende Koran - none | Northernlights300.org

...Tot 24 stuks: € 7,25 Tot 50 stuks: € 15,00 ... De levende Koran gemist? Kijk hier alle gemiste uitzendingen! ... . Groot formaat: € 15,00 Verzendkosten De nieuwe Koranvertolking is een grote gebeurtenis voor de moslims in Nederland én voor Nederland zelf. Hierin wordt voelbaar hoezeer er een echt Nederlandse islam is ontstaan. Vertrouwde Nederlandse uitdrukkingen vinden hun weg in deze soepele vertolking van het onnavolgbare Arabisch. De vertolking van de Koran zelf, kan dat in gangbaar Nederlands? De Levende Koran. Petra Sijpesteijn; Datum zondag 17 november ... De Levende Koran - Islamboekhandel.nl ... . Petra Sijpesteijn; Datum zondag 17 november 2019 Tijd 15:00 - 16:00 uur Toelichting Gratis te bezoeken, aanmelding vereist Serie Leidse lezingen over de Arabische taal en cultuur Locatie Rijksmuseum van Oudheden Rapenburg 28 Leiden Zaal Leemanszaal . De Levende Koran - Pocket. Er zijn niet genoeg producten op voorraad € 7,00 + Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid. Omschrijving Productdetails Reviews; E...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
10,53 MB
BESTANDSNAAM
De levende Koran.pdf

OMSCHRIJVING

Een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar. Vertaald door Dr. Özcan Hdr - Drs. Fatih Okumu. Bewerkt door Kees Mousa Hoek, Rotterdam: 2013IUR Press & Stichting Lezen & Leren, Koran text, 610 pagina's.Inleiding, LXX pagina's.Een woord van waardering, van trots ten aanzien van het team van stafleden van de Islamitische Universiteit van Rotterdam is hier op zijn plaats: het team heeft met de Stichting Lezen & Leven zes lange jaren aan dit Koranproject gewerkt. Het mag worden gezegd dat een project van een dergelijke omvang alleen met de nodige toewijding zorgvuldigheid en discipline tot stand kon worden gebracht. Het team heeft zijn uiterste best gedaan om deze vertaling van de Koran in de Nederlandse taal tot een goed einde te brengen. Ik wil u graag meegeven dat, in alle bescheidenheid, dit project een prachtige vertaling heeft opgeleverd, met een aantal waardevolle en karakteristieke eigenschappen. In de eerste plaats dient gezegd te worden dat de vertalers in hun vertaalversie te allen tijde een kritische houding hebben aangenomen met betrekking tot de originele Arabische Koranverzen. Uiteindelijk hebben zij er om deze reden bewust voor gekozen om vele verzen en tekstgedeelten door verklarende teksten te doen begeleiden. Ten tweede bestaat het team uit professionele vertalers geruggesteund door moslimacademici van de Islamitische Universiteit van Rotterdam. Ten derde zijn de vertaalde teksten de afgelopen zes (a zeven) jaren zeer kritisch bestudeerd en vele malen hergelezen door zowel taaldeskundigen als autochtone lezers, ten behoeve van een gedefen proofing als van het bereiken van een soepele leesbaarheid.In de vierde plaats: de fundamentele doelstellingen van de Koran zijn in viervoud, vanaf een viertal perpectieven te verwoorden:* Verheven goddelijke eenheid (al-tawhid)* Profeetschap (al-nubuwah)* De wederopstanding van de doden (al-hashr)* Rechtvaardigheid oftewel de wet (al-adalah)Bij deze vertaling hadden wij de intentie om een toegankelijke, vooral leesbare, historische context biedende en in een zo modern, welluidend Nederlands gestelde vertaalversie van de Koran na te streven. Wij hebben deze vertaalversie ''De Levende Koran'' genoemd, om aan zowel moslims als niet-moslims in het Nederlandse taalgebied te laten zien dat de Koran een springlevende actuele boodschap verkondigt.

Wil je het boek lezen?De levende Koran in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De levende Koran Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN