Een abrikoos in de achtertuin

Een abrikoos in de achtertuin - Bernice Siewe | Northernlights300.org

...ièce is zachtgegaarde kalfssukade, met gebakken zwezerik, truffel ... Julius Jaspers | Cheval Blanc*, in Heemstede, eens moet de ... ... ... Een abrikoos in de achtertuin geeft een nestgevoel. (MS) Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 19 februari 2010 Leeslijst Artikel delen. Mail de redactie ... Een abrikoos in de achtertuin . Een kind van God . Vertel het iemand . Vrouwland . Zwijg, allochtoon! Reeksen. Wablieft. De handen van Fatma . De kooi . De Roof van de Rechters . De slaper en andere verhalen . Eline wo ... Een abrikoos in de achtertuin - paperback - Bernice Siewe ... ... . De Roof van de Rechters . De slaper en andere verhalen . Eline wordt een ster. Eline wordt een ster . Ik vouw een boot van wit papier. "EEN ABRIKOOS IN DE ACHTERTUIN" met actieve bijdragen van een aantal geportretteerde Marokkaanse mannen en vrouwen. Deze lezing is gebaseerd op het gelijknamige (foto)boek dat verscheen in november 2009. Het eerste exemplaar van het boek werd aan de burgemeester van de Gemeente Zeist aangeboden in november 2009. Foto Bernice Siewe, uit Abrikoos in de achtertuin ... Maar dit (op zich nobel) gebod is in de Nederlandse context stilletjesaan een wurgtouw om de nek van de kinderen geworden. De antioxidanten die in abrikozen te vinden zijn, komen ook onze ogen ten goede. De grote hoeveelheid bètacaroteen bevordert namelijk de bloedtoevoer naar onze ogen. 2. Abrikozen houden je goed gehydrateerd Het kalium dat in abrikozen te vinden is, speelt een belangrijke rol bij het gehydrateerd houden van je lichaam....

INFORMATIE

AUTEUR
Bernice Siewe
DIMENSIE
3,85 MB
BESTANDSNAAM
Een abrikoos in de achtertuin.pdf

OMSCHRIJVING

'Een abrikoos in de achtertuin' van fotograaf Bernice Siewe toont verhalen en beelden van de eerste Marokkaanse migranten in Nederland.Hoe ingrijpend was het om te vertrekken en een bestaan op te bouwen in een ver land? Hoe is de keuze gemaakt in Nederland te blijven? Op welke manier zijn verwachtingen uitgekomen en heeft men een eigen vorm kunnen vinden voor een leven in twee culturen?Uit de beelden en verhalen rijst een veelzijdig antwoord op. Naast verdriet riep het vertrek naar het noorden ook avontuurlijke spanning op.De mannen, vooral als ze uit dezelfde streek kwamen, hielpen elkaar aan werk en huisvesting. Sommigen realiseerden zich snel dat hun oorspronkelijke plan, geld verdienen en dan weer terug naar Marokko om een bedrijfje te beginnen, niet levensvatbaar was. Ze schoolden zich en probeerden maatschappelijk te klimmen. Anderen stelden de keuze om zich definitief in Nederland te vestigen uit of droegen nog te veel financiële verantwoordelijkheid voor een uitgebreide familie in Marokko.Sommige vrouwen bleven lang binnenshuis terwijl andere juist de kans aangrepen buitenshuis te gaan werken.Voor iedereen geldt dat de Marokkaanse wortels harder gaan trekken bij het ouder worden.In Zeist wonen veel Marokkanen uit de omgeving van het Riffijnse dorp Tiziouzli in de provincie Taza, Noord Marokko. In de jaren zestig en zeventig vonden zij werk in bedrijven als Lips, Burger, Van Melsen (industriële wasserijen), Sola, Gero (zilver en bestek), Remia (voedingsmiddelen). Veertig jaar geleden ontstond er op deze manier in Zeist een hechte Berbergemeenschap.Bernice Siewe legt middels portretten en foto's van interieurs en familiebijeenkomsten een intiem en rijk geschakeerd beeld van deze gemeenschap vast.

Wil je het boek lezen?Een abrikoos in de achtertuin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bernice Siewe. Lezen Een abrikoos in de achtertuin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN