Had het anders gekund?

Had het anders gekund? - Abel de Jong | Northernlights300.org

...tralist van de 112-meldkamer heeft in februari een ernstig incident ... Politie te laat naar fataal steekincident Wageningen: 'Het ... ... ... Het maakte grote indruk, aldus Loe de Jong: '[Het is] een van de schranderste en meest principiële rapporten over de Jodenvervolging in Nederland die ik [in Londen] onder ogen kreeg.' Het verslag is integraal in deze publicatie opgenomen. De titel van dit boek, Had het anders gekund?, is ontleend aan een hoofdstuktitel uit dat verslag. Het maakte grote indruk, aldus Loe de Jong: '[Het is] een van de s ... Had het anders gekund? - Abel de Jong - 9789049026189 ... ... . Het maakte grote indruk, aldus Loe de Jong: '[Het is] een van de schranderste en meest principiële rapporten over de Jodenvervolging in Nederland die ik [in Londen] onder ogen kreeg.' Het verslag is integraal in deze publicatie opgenomen. De titel van dit boek, Had het anders gekund?, is ontleend aan een hoofdstuktitel uit dat verslag. Bestel Had het anders gekund? van Abel de Jong. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De biografie "Had het anders gekund?" van Abel de Jong is eerst en vooral een poging het leven van zijn vader Sally de Jong te reconstrueren. Net als voor mij zal het voor veel mensen nieuw zijn te horen dat de bekendste Nederlandse historicus van WW2 Lou de Jong een tweelingbroer had die aan het eind van de oorlog omkwam, tijdens de marsen van evacuatie uit Auschwitz door de naderende ... Het maakte grote indruk, aldus Loe de Jong: '[Het is] een van de schranderste en meest principiële rapporten over de Jodenvervolging in Nederland die ik [in Londen] onder ogen kreeg.' Het verslag is integraal in deze publicatie opgenomen. De titel van dit boek, Had het anders gekund?, is ontleend aan een hoofdstuktitel uit dat verslag....

INFORMATIE

AUTEUR
Abel de Jong
DIMENSIE
7,53 MB
BESTANDSNAAM
Had het anders gekund?.pdf

OMSCHRIJVING

Loe de Jong, de belangrijkste chroniqueur van de Nederlandse geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, bracht de oorlog in Londen door in relatieve luxe als onderdeel van de entourage van de Nederlandse koningin en haar regering in ballingschap. Loe had echter een tweelingbroer, Sally, die in die tijd door de beruchte arts Mengele in Auschwitz werd gedwongen hem te assisteren bij zijn waanzinnige rassenonderzoek. Dit boek vertelt het verhaal van die andere De Jong, die uiteindelijk in de hel van de nazikampen aan zijn ontberingen is bezweken.Deze uitzonderlijke geschiedenis werd opgetekend door Abel de Jong, de zoon van Sally, die, net als zijn broer Daan, in de onderduik de Holocaust heeft overleefd. Jarenlang deed Abel onderzoek naar de oorlogservaringen van zijn vader: hij sprak met ooggetuigen, raadpleegde archieven en putte uit unieke nagelaten stukken.Vanaf oktober 1942 was Sally kamparts in Westerbork. Ondertussen verbleef zijn vrouw Liesje, samen met hun zoontjes Abel en Daan, in Amsterdam. De uitvoerige correspondentie die zij in die periode voerden is bewaard gebleven en deels in dit boek afgedrukt. Tussen twee vluchtpogingen door, pogingen om in gebied te komen dat niet door de Duitsers was bezet, schreef Sally een imposant verslag van al hetgeen hij wist van de Jodenvervolging in Nederland en de situatie in Westerbork. Het verslag is naar Londen gesmokkeld en kopieën werden onder alle kopstukken verspreid. Het maakte grote indruk, aldus Loe de Jong: "[Het is] een van de schranderste en meest principiële rapporten over de Jodenvervolging in Nederland die ik [in Londen] onder ogen kreeg.' Het verslag is integraal in deze publicatie opgenomen. De titel van dit boek, Had het anders gekund?, is ontleend aan een hoofdstuktitel uit dat verslag.Het boek is voorzien van diverse illustraties, zowel documenten als historische foto's, waarvan veel in kleur.

Wil je het boek lezen?Had het anders gekund? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Abel de Jong. Lezen Had het anders gekund? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN