De elegieen van Duino

De elegieen van Duino - Rainer Maria Rilke | Northernlights300.org

...en te maken (zoals bijv DRM). Lange tijd gold de vertaling van W ... De elegieen van Duino - Rainer Maria Rilke - 9789074328982 ... ... . Bronzwaer als standaard, Atze van Wieren vernederlandste ze opnieuw: De elegieën van Duino van Rainer Maria Rilke (1875-1926). De uitgave van IJzer kost € 17,50. 'Het werk van Rainer Maria Rilke (1875-1926) heeft een uitzonderlijke receptie gehad. De elegieën van Duino van Rainer Maria Rilke (1875-1926) zijn een ab­soluut hoogtepunt in de West-Europese poëziegeschiedenis. De ontstaansgeschiedenis is bijzonder. Van de eerste regel, di ... Atze van Wieren ... . De ontstaansgeschiedenis is bijzonder. Van de eerste regel, die Rilke zich in een stormwind toegeroepen waande, toen hij wandelde in de tuinen van kasteel Duino aan de Adriatische Zee, tot de voltooiing, tien jaar later. De elegieën van Duino: Amazon.es: Rainer Maria Rilke: Libros en idiomas extranjeros. Saltar al contenido principal. Prueba Prime Hola, Identifícate Cuenta y listas Identifícate Cuenta y listas Pedidos Suscríbete a Prime Cesta. Todos los departamentos. Ir Buscar Los Más Vendidos Ideas ......

INFORMATIE

AUTEUR
Rainer Maria Rilke
DIMENSIE
9,64 MB
BESTANDSNAAM
De elegieen van Duino.pdf

OMSCHRIJVING

De elegieën van Duino van Rainer Maria Rilke (1875-1926) zijn een ab­soluut hoogtepunt in de West-Europese poëziegeschiedenis.De ontstaansgeschiedenis is bijzonder. Van de eerste regel, die Rilke zich in een stormwind toegeroepen waande, toen hij wandelde in de tuinen van kasteel Duino aan de Adriatische Zee, tot de voltooiing, tien jaar later.Wat hij al die jaren had meegedragen en niet kon verwoorden, mede door de verwarring die de Eerste Wereldoorlog in hem teweegbracht, kwam in de februarimaand van het jaar 1922, nadat hij zich volkomen had afgezonderd, tot een stralende uitbarsting. In een storm van inspiratie, die een paar weken aanhield, voltooide hij de elegieën. De elegieën zijn niet alleen een gang door het leven van de dichter zelf, van de aanvankelijke angsten en depressies tot de jubelende aanvaarding ("hiersein ist herrlich'), maar ook een vergezicht op de zin van ons zijn hier op aarde.De vertaling van Atze van Wieren is muzikaal, krachtig en nauwgezet, waardoor diepte en schoonheid van dit grootse werk optimaal tot hun recht komen. Wil Rouleaux schreef daarover in de NRC: "Een opvallend modern klinkende Rilke. De vertaling is moderner en "gewoner' dan de soms nogal plechtig klinkende versie uit 1978 van prof. Bronzwaer. Van Wieren is kernachtiger en lijkt soms meer risico te nemen.'Naast de vertaling bevat het boek ook de Duitse tekst van de gedichten, een korte biografie van Rilke, aantekeningen bij de vertaling en de tekst van de brief aan Hulewicz.Dit is de herziene 2e druk waarin diverse verbeteringen zijn aangebracht.

Wil je het boek lezen?De elegieen van Duino in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rainer Maria Rilke. Lezen De elegieen van Duino Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN