Schaduwkust

Schaduwkust - Ineke Noordhoff | Northernlights300.org

...chaduwen. Schaduwkust verscheen begin 2018 bij Atlas/Contact ... Schaduwkust [e-Book] - Ineke Noordhoff - (ISBN ... ... . Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. In Schaduwkust beschrijft Ineke Noordhoff aan de hand van vier generaties Sijpkens hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpo ... Schaduwkust door Ineke Noordhoff (paperback ... ... . De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Schaduwkust presenteert een dans als van eb en vloed; van de mens die land wil winnen en dijken bouwt, en de zee die zich niet laat temmen. Maar tegelijkertijd is diezelfde zee die rijkdom geeft met het slik op de drooggevallen kwelders, en is het niet altijd de natuur die dreigt, maar evengoed de macht van de overheid, de wereldmarkt, of zelfs de buren. In Schaduwkust beschrijft Ineke Noordhoff aan de hand van vier generaties Sijpkens hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Ineke Noordhoff vertelt in Schaduwkust over hoe we de Waddenkust gebruiken en hoe dat in de loop van de tijd verandert. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. Schaduwkust. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ineke Noordhoff
DIMENSIE
3,71 MB
BESTANDSNAAM
Schaduwkust.pdf

OMSCHRIJVING

In Schaduwkust beschrijft Ineke Noordhoff aan de hand van vier generaties Sijpkens hoe deze boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Jonge zonen, soms amper volwassen, pakken de draad op waar hun vaders los moesten laten. Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens op dezelfde boerderij aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil. Aan het werk op het land komt bijna geen mensenhand meer te pas. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter. Schaduwkust is een indrukwekkend verhaal over de complexiteit van het boerenland en -bedrijf en laat pijnlijk duidelijk zien dat het tijd is voor verandering.

Wil je het boek lezen?Schaduwkust in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ineke Noordhoff. Lezen Schaduwkust Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN