Oorlogsouders

Oorlogsouders - Isabel van Boetzelaer | Northernlights300.org

... de ouders van de schrijfster Van Boetzelaer ... Oorlogsouders door Isabel van Boetzelaer (Boek ... ... . Het werd aanvankelijk lovend ontvangen, maar kreeg vervolgens ook veel kritiek. Boek 'Oorlogsouders' vol fouten - Lees meer op Jonet.nl. Grishaver en Halsema slaan eerste paal, procedure bij Raad van State loopt nog In Oorlogsouders vertelt de schrijver over haar vader Willem van Boetzelaer, die zich in de oorlog aansloot bij de Waffen-SS en voor de SD en de Sicherheitspolizei werkte, en haar adellijke, nu 90 ... Isabel van Boetzelaer, Oorlogsouders. Ee ... Top Honderd | Oorlogsouders - Isabel van Boetzelaer ... ... Isabel van Boetzelaer, Oorlogsouders. Een familiekroniek over goed en fout in twee adellijke families. [Z.p.], 2017. Isabel van Boetzelaer, Oorlogsouders. Een kroniek over twee adellijke families tijdens de Tweede Wereldoorlog. 4e herziene druk. [Z.p.], 2018. Oorlogsouders. Een familiekroniek over de adellijke families Van Boetzelaer en Von der Recke Alexander Münninghoff, auteur van de bestseller De Stamhouder schreef over Oorlogsouders: 'Een monumentale bijdrage aan het voortschrijdend inzicht in onze geschiedenis. Hoe liefde en objectiviteit toch samen kunnen gaan is weergaloos beschreven.'Eind jaren dertig raakt Willem, baron van Boetzelaer in ... Plus Oorlogsouders: Een sadist was mijn vader niet, zijn keuze was fout. De Amsterdamse Isabel van Boetzelaer schreef een boek over haar adellijke familie: vader zat bij de Waffen-SS terwijl ... Vorig jaar werd mijn aandacht ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Isabel van Boetzelaer
DIMENSIE
7,61 MB
BESTANDSNAAM
Oorlogsouders.pdf

OMSCHRIJVING

Bij verschijnen werd Oorlogsouders lovend ontvangen. Na een aantal maanden bleek echter dat de auteur niet op de hoogte was belangrijke informatie over haar familiegeschiedenis. Hiertoe heeft ze aanvullend onderzoek gedaan. Deze is verwerkt in nieuwe hoofdstukken van deze geheel herzien en uitgebreide editie.Eind jaren dertig raakt Willem, baron van Boetzelaer in pro-Duitse invloedssferen. Tijdens de oorlog neemt hij dienst bij de Waffen SS. Hij strijdt tegen de Russen. Terug in Nederland aanvaardt hij een rechercheursbaan bij de Haagse politie - met vreselijke consequenties. Na de oorlog wordt Willem ter dood veroordeeld, later omgezet in levenslang. Ingrid, baronesse von der Recke, groeit op in een welstandig Pruissisch gezin. Aan het einde van de oorlog onderneemt ze een bizarre vlucht. Ingrid belandt in Amerikaanse en vervolgens in Russische gevangenschap. Tijdens de communistische bezetting raakt haar familie alle bezittingen kwijt, waaronder het stamslot, en vervalt jarenlang in armoede. Wanneer Willem (pas vrijgekomen in 1957) en Ingrid elkaar ontmoeten zijn beiden zwaar getekend door hun belevenissen in en na de oorlog. Samen trachten ze, gebukt onder hun verleden en omringd door een hen vijandige wereld, een nieuw bestaan op te bouwen. Isabel van Boetzelaer, enig kind van Willem en Ingrid, ervaart dat het verleden van haar ouders ook haar pijn doet. Ze begint een speurtocht naar wat Willem heeft bezield zo hardnekkig aan de verkeerde kant te staan. Ook stuit ze op de ongelooflijke avonturen van haar moeder tijdens de oorlog. Hoe slaagden Willem en Ingrid er in samen de trauma's uit hun verleden en heden te verwerken? Oorlogsouders is spannend en vaak aangrijpend, geschreven door een geboren verteller.

Wil je het boek lezen?Oorlogsouders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Isabel van Boetzelaer. Lezen Oorlogsouders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN