Het absurde idee je nooit meer te zien

Het absurde idee je nooit meer te zien - Rosa Montero | Northernlights300.org

...g vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het absurde idee je nooit meer te zien ... 'Het absurde idee je nooit meer te zien' door Rosa Montero ... ... . Auteur(s) Rosa Montero, Rosa Montero, R. Vertaler(s) Hendrik Hutter. NUR code(s) 302 Vertaalde literaire roman, novelle Het beschrijft het b Het absurde idee je nooit meer te zien, Rosa Montero, R. - Paperback - 9789028426207 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. In Het absurde idee je nooit meer te zien vormt dit dagboek de leidraad. Rosa Montero vertelt over Madame Curie, interpreteert dier notities en sp ... bol.com | Het absurde idee je nooit meer te zien (ebook ... ... . Rosa Montero vertelt over Madame Curie, interpreteert dier notities en spiegelt haar eigen persoonlijke ervaringen steeds aan die van Marie. Deze biografische en autobiografische elementen vloeien soepel over in Rosa Montero's algemene wijsheden. Het absurde idee je nooit meer te zien is dus niet louter een biografie van Marie Curie, maar ook niet enkel een boek over verliesverwerking. Zo belandt Montero in een gewilde spagaat: nu eens zoomt ze in op het leven van de wetenschapster, dan weer staat Curies (en Montero's) rouwproces centraal. Het absurde idee je nooit meer te zien van Rosa Montero is een persoonlijk boek. De auteur vertelt wat ze ervaren heeft na de dood van haar [...] 'Echte pijnis onzegbaar. Als je kunt praten over wat je verdriet doet, heb je geluk.' Zobegint Rosa Montero haar relaas over de lijdensweg die haar echtgenoot Pablomoest doormaken. Zijn kort daaropvolgende dood stortte haar in een diep gat,als mens maar ook als schrijfster, en dit ondanks de bewering dat de oorsprongvan alle creativiteit in het lijden zou liggen. Zo werd Het absurde idee je nooit meer te zien geboren. En het is een mooi kind, vind ik. Een knap staaltje postmoderne literatuur en dus niet onder één hoed te vangen. Want het boek is én biografisch én autobiografisch. Het is dagboek en foto-album, rouw- en troostboek. Bestel Het absurde idee je nooit meer te zien Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies...

INFORMATIE

AUTEUR
Rosa Montero
DIMENSIE
4,49 MB
BESTANDSNAAM
Het absurde idee je nooit meer te zien.pdf

OMSCHRIJVING

Na de plotselinge dood van haar man, met wie ze 21 jaar gelukkig is geweest, komt Rosa Montero in een diepe depressie terecht. Bij toeval krijgt ze het dagboek in handen dat Marie Curie bijhield na de dood van haar man Pierre in 1906. Het beschrijft het bijzondere levenspad van Curie, die we hier leren kennen van een volkomen onbekende kant. De vondst zet Rosa Montero aan tot dit heel persoonlijke boek, waarin zij beschrijft wat er met haar gebeurde na het verlies van haar grote liefde. Zij schrijft over het overwinnen van pijn, de verhouding tussen mannen en vrouwen, over de reddende kracht van de literatuur, en over de wijsheid van mensen die hebben leren leven met verlies en rouw. Voortdurend spiegelt zij zich aan wat Marie Curie in haar dagboek noteerde over het omgaan met verlies en het hervinden van levenszin. Dat dagboek is opgenomen aan het einde van dit boek.

Wil je het boek lezen?Het absurde idee je nooit meer te zien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rosa Montero. Lezen Het absurde idee je nooit meer te zien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN