De Javastraat

De Javastraat - Maxime Smit | Northernlights300.org

...afé's en appartementen. De Javastraat zit in de lift ... Javastraat | De leukste hotspots van de Javastraat ... . Het was een straat van groentezaken, louche belwinkels en sociale huur. Inmiddels verkopen de huizen in een Amsterdamse wijk nergens zo vaak boven de vraagprijs als ... In De Javastraat analyseert Maxime Smit de geschiedenis en de ontwikkelingen omtrent een bijzondere Amsterdamse straat. Sinds kort verkoopt Café Gijs de Rooy het populaire bier van de iets verderop gelegen Brouwerij 't IJ. Het is tekenend voor het proces van gentrificatie d ... Dierendokter Den Haag - De Dierendokter ... . Het is tekenend voor het proces van gentrificatie dat de Javastraat doormaakt. Adres: Javastraat 26, 2582 AN te Den Haag (Willemspark) TE HUUR: SCHITTEREND MULTIFUNCTIONEEL STADSPALEIS VAN CA. 2000M² BVO / CA. 1.343M² VVO Algemeen: Op schitterende locatie in Den Haag gelegen Stadspaleis. "Het oude Stadhuis" aan de Javastraat. Het object werd in 1862 gebouwd als stadspaleis door Jan Willem Arnold, een zeer rijk man met uitgestrekte bezittingen in Nederlands-Indië....

INFORMATIE

AUTEUR
Maxime Smit
DIMENSIE
11,22 MB
BESTANDSNAAM
De Javastraat.pdf

OMSCHRIJVING

In De Javastraat analyseert Maxime Smit de geschiedenis en de ontwikkelingen omtrent een bijzondere Amsterdamse straat. Sinds kort verkoopt Café Gijs de Rooy het populaire bier van de iets verderop gelegen Brouwerij 't IJ. Het is tekenend voor het proces van gentrificatie dat de Javastraat doormaakt. In nog geen tien jaar veranderde ze van zorgenkindje in de hipste straat van de stad. Maar het is niet de eerste keer dat de Javastraat ingrijpend verandert. Al sinds de aanleg in 1900 is het er een komen en gaan van bevolkingsgroepen: van arbeiders tot krakers en van gastarbeiders tot hipsters. Ondernemers van diverse pluimage openden er hun zaken, velen vertrokken, anderen bleven. En steeds weer wordt er door bewoners met optimisme, en ook met melancholie en vervreemding naar alle veranderingen gekeken.De Javastraat is een levendig, kleurrijk portret van een straat en haar bewoners, maar de ontwikkelingen die Maxime Smit beschrijft zijn exemplarisch voor volksbuurten en -straten in elke stad.

Wil je het boek lezen?De Javastraat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maxime Smit. Lezen De Javastraat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN