Groot geld op Curaçao

Groot geld op Curaçao - Ton de Jong | Northernlights300.org

...er Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties 'echt groot geld' in ... Groot geld op Curaçao van Ton de Jong bestellen? ... . De wederopbouw gaat zeker honderden miljoenen euro's kosten. ,,Het Bruto Nationaal Product van Sint-Maarten is 200 miljoen euro. De schade is groter dan dat", zei Plasterk vanmiddag tijdens een Kamerdebat over de situatie op Sint-Maarten. Curaçao is het een eiland in de Caraïben wat bij Nederland hoort. Tot 2010 hoorde bij de Nederlandse Antillen, maar nu is het een land van het Koninkrijk der Nederlanden.In het jaar 2011 had Curaçao in totaal 149.679 inwoners. De h ... Curaçao - Wikipedia ... .In het jaar 2011 had Curaçao in totaal 149.679 inwoners. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad en heeft ongeveer 140.000 inwoners op dit moment. Vroeger was Curaçao een kolonie van Nederland, nu gewoon onderdeel van het ... Op Curaçao zijn grote geldproblemen, onder meer door de corona-crisis. Veel mensen hebben geen werk meer. Ook komen er bijna geen toeristen meer naar het eiland. Ongeveer de helft van de bevolking van Curaçao heeft te weinig geld en moet naar de voedselbank. Veel mensen zijn daarom boos op de regering. Na onze noodoproep twee weken geleden op Wereld Zwerfdierendag hebben we maar liefst 18.380 euro ingezameld voor de vele straathonden van Curaçao, die dreigen te verhongeren nu op het eiland een totale lockdown geldt vanwege het coronavirus. Dankzij onze actie is er nu genoeg geld voor brokken en medicijnen....

INFORMATIE

AUTEUR
Ton de Jong
DIMENSIE
5,40 MB
BESTANDSNAAM
Groot geld op Curaçao.pdf

OMSCHRIJVING

Uit een lumineus idee van een jonge Nederlandse notaris ontstaat na de Tweede Wereldoorlog een weelderig belastingparadijs. Curaçao wordt een fiscaal toevluchtsoord voor duizenden bedrijven die er wel geregistreerd maar nietdaadwerkelijk gevestigd zijn. In de jaren tachtig komt de klad erin. Sindsdien wringen trustkantoren, banken en overheid zich in allerlei bochten om deze belangrijke economische sector overeind te houden. Dat gaat moeizaam, maar er is groot geld gebleven. Van onder meer PepsiCo, Ikea, Luxaflex en vermogende particulieren zoals George Soros. Ook dubieus geld; de kwesties stapelen zich op. Curaçao wordt op de huid gezeten door internationale organisaties zoals de OESO,die tax-havens de wacht heeft aangezegd. Op 31 december 2019 komt er een einde aan de oude regeling die Curaçao zo aantrekkelijk maakte voor de offshore. Het afscheid nadert.In dit boek laat Ton de Jong zijn licht schijnen over de gecompliceerde internationale ¬ financiële wereld van Curaçao. Hij onderzoekt wat het eiland mogelijk te wachten staat. Vijfentwintig aansprekende cases illustreren de feiten en de interviews.Ton de Jong (1954) is onderzoeksjournalist met als specialisme Curaçao. Eerder publiceerde hij over de olieraffinaderij en het religieus erfgoed van het eiland.

Wil je het boek lezen?Groot geld op Curaçao in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton de Jong. Lezen Groot geld op Curaçao Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN